Επικαιρότητα

Μπουκάλι από πλαστικά της θάλασσας δημιούργησε εταιρεία στο Βέλγιο

Μπουκάλι από πλαστικά της θάλασσας δημιούργησε εταιρεία στο Βέλγιο Μία έξυπνη ιδέα για να προάγει την ανακύκλωση και να καθαρίσει τις θάλασσες βρήκε εταιρεία στο Βέλγιο, η οποία κατασκευάζει μπουκάλια από κομμάτια πλαστικού που συλλέγει από τις θάλασσες τις Ευρώπης.

Η εταιρεία προωθεί καθαριστικά φιλικά προς το περιβάλλον και το μπουκάλι Ecover Ocean, το οποίο θα περιέχει το απορρυπαντικό υγρό πιάτων που παράγει ο όμιλος, κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο πλαστικό.

«Η έκταση του προβλήματος με τα πλαστικά που ρυπαίνουν τον ωκεανό είναι τεράστια. Περίπου 46.000 κομμάτια πλαστικού στροβιλίζονται σε περίπου ένα τετραγωνικό μίλι ωκεανού και κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα εκατομμύριο θαλασσοπούλια, καθώς και 100.000 καρχαρίες, χελώνες, δελφίνια και φάλαινες πεθαίνουν από την κατάποση πλαστικού. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή – πολύ απλά ο καθαρισμός του ωκεανού από το πλαστικό πρέπει να αναχθεί σε στόχο μας.» εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Ecover Φίλιπ Μάλμπεργκ.

Τα απόβλητα συλλέγονται από κοινά αλιευτικά σκάφη με ειδικό εξοπλισμό που επιτρέπει στους ευρωπαίους αλιείς να κερδίζουν χρήματα «αλιεύοντας» εκτός από τα ψάρια τους και πλαστικό, το οποίο στη συνέχεια περνά από ειδική επεξεργασία προτού ανακυκλωθεί αποτελώντας την πρώτη ύλη για τα νέα μπουκάλια.

 

Πηγή:http://www.iefimerida.gr