Επικαιρότητα

Ενα εικαστικό project βρίσκει σπίτι σε αδέσποτα

Ενα εικαστικό project βρίσκει σπίτι σε αδέσποτα Με τον τίτλο «Help dogs with images project» το φωτογραφικό πρότζεκτ της Ουγγαρέζας φωτογράφου Sarolta Bán κάνει πραγματικά αυτό που «υπόσχεται», βρίσκει σπίτι σε αδέσποτα ζώα.

Ευαισθητοποιημένη με πολύ ταλέντο αποφάσισε να αναλάβει δράση. Η φιλόζωη 32χρονη φωτογράφος λαμβάνει φωτογραφίες αδέσποτων ζώων που χρειάζονται σπίτι και τις μετατρέπει σε σουρεαλιστικά έργα τέχνης με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πιθανούς μελλοντικούς ιδιοκτήτες των απροστάτευτων ζώων.

Οι τετράποδοι πρωταγωνιστές ποζάρουν εν ανγοία τους για την Sarolta και η τύχη τους δουλεύει. Η φωτογράφος δημοσιεύει τη φωτογραφία αλλά και το όνομα και την ιστορία του κάθε σκύλου, στην προσωπική της ιστοσελίδα και στο facebook της. Ήδη τέσσερα από τα δέκα αδέσποτα της συλλογής έχουν βρει σπίτι καθώς και η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, με εκατοντάδες φιλόζωους χρήστες του facebook να στέλνουν φωτογραφίες με την ελπίδα πως η Sarolta θα της συμπεριλάβει στο project και τελικά θα βρουν προστασία.

Μπορείς να στείλεις και εσυ στην Sarolta την φωτογραφία κάποιου αδέσποτου ζώου που θέλεις να βοηθήσεις να βρει σπίτι. Ακόμη μπορείς να αγοράσεις αντίγραφο οποιασδήποτε φωτογραφίας από την σειρά, με 50 δολάρια, τα οποία θα γίνουν δωρεά σε κάποιο καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

 

Ενα εικαστικό project βρίσκει σπίτι σε αδέσποτα

Ενα εικαστικό project βρίσκει σπίτι σε αδέσποτα

Πηγή:http://www.clickatlife.gr