Επικαιρότητα

Για νέο ρεκόρ σε αφίξεις τουριστών πάει η Ρόδος

Για νέο ρεκόρ σε αφίξεις τουριστών πάει η Ρόδος Στη Ρόδο θεωρούν βέβαιο ότι η φετινή προσέλευση τουριστών θα σπάσει κάθε ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αεροδρόμιο «Διαγόρας» οι τουρίστες που έφθασαν στο νησί τον περασμένο μήνα, ήταν αυξημένοι κατά 23,69% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2013. Με βάση τις εκτιμήσεις και τις κρατήσεις που υπάρχουν σε ανάλογα υψηλούς ρυθμούς αναμένεται ότι θα εξελιχθεί η κίνηση και τους επόμενους μήνες τόσο στη Ρόδο όσο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

Από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν προκύπτει ότι ήρθαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο, συνολικά 59.386 άτομα, έναντι 48.012 τον Απρίλιο του 2013.

Πρώτοι στην κατάταξη βρέθηκαν τον Απρίλιο οι Ισραηλινοί τουρίστες, οι οποίοι σημείωσαν μία θεαματική άνοδο, μάλλον ανέλπιστη. Τα νούμερα αποτύπωσαν μία αύξηση που ξεπέρασε το 1000% καθώς οι Ισραηλινοί τουρίστες φέτος ήταν 8.500 άτομα και πέρσι μόλις 602 άτομα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Άγγλοι τουρίστες οι οποίοι αν και μειωμένοι συγκριτικά με πέρσι, συνεχίζουν να αποτελούν μεγάλη δύναμη για το νησί, ενώ τρίτοι στην κατάταξη έρχονται οι Γάλλοι, που ισχυροποιήθηκαν καταγράφοντας για το μήνα που πέρασε αύξηση σε ποσοστό 36%. Σε υψηλό ποσοστό (26%) ήταν η αύξηση των Γερμανών τουριστών που και φέτος αναμένεται ότι θα αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα στην τουριστική κίνηση του νησιού.

Εξίσου ικανοποιητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κίνηση και από όλες τις Σκανδιναβικές χώρες, καθώς τον Απρίλιο, κατέγραψαν αύξηση και μάλιστα σε αρκετά μεγάλα ποσοστά.

Το μεγάλο ερωτηματικό για φέτος παραμένει η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία, η αυξητική πορεία της οποίας ανακόπηκε λόγω των γνωστών πολιτικών γεγονότων. Το μήνα που πέρασε η μείωση ήταν πολύ μικρή και έφτασε μόλις το 1,5% αν και μπορεί να πει κανείς ότι οι επισκέπτες της κυμάνθηκαν στα ίδια περσινά επίπεδα.

Στα αξιοσημείωτα είναι και η επίσης ικανοποιητική αύξηση της κίνησης στις γραμμές εσωτερικού, σε ποσοστό 12,63%, καθώς με αυτές ήρθαν στη Ρόδο 27.937 άτομα έναντι 24.804 τον ίδιο μήνα πέρσι. Η μεγάλη αύξηση οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι δρομολόγια εσωτερικού εκτελεί η εταιρεία χαμηλού κόστους Ryan air προσφέροντας φθηνά εισιτήρια.

 

Πηγή:http://www.koolnews.gr