Επικαιρότητα

The Beast: Μια off-road ηλιακή, ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

The Beast: Μια off-road ηλιακή, ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Μετά την κυκλοφορία της πρωτοποριακής, ασύρματης Shadow Ebike το 2011, η καναδική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Daymak εργάζεται πυρετωδώς για την εφαρμογή της φιλικής προς το περιβάλλον τεχνολογίας, πέρα από την άσφαλτο.

Το Θηρίο (The Beast) είναι ένα προϊόν δυο περίπου χρόνων ανάπτυξης και, εξοπλισμένο με 8-ίντσα ελαστικά και ηλιακή μπαταρία, είναι εξοπλισμένο για αποστολές στα πιο δύσκολα εδάφη.

Θυμίζοντας κάτι πιο δυνατό από ένα σκούτερ αλλά όχι αρκετά μεγάλο όσο μια μοτοσικλέτα chopper, το Θηρίο έχει ασυνήθιστο σχήμα. Ανεστραμμένα πιρούνια ανάρτησης κρατούν την πρώτη από τις ζάντες αλουμινίου 10 ιντσών και φέρουν 4.500 lumen LED φώτα στο μπροστινό μέρος. Το αλουμινένιο πλαίσιο κάθεται επάνω σε δύο off-road ελαστικά 19.7 ιντσών, μετρώντας 1,92 m από άκρη σε άκρη, με ύψος 1,1 m και βάρος 55 kg.

Διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες 15 W-hr που συμπληρώνουν με ενέργεια από το δίκτυο διοχετεύοντάς τη προς την 60-V 12-AH μπαταρία λιθίου με συνεχή φόρτιση. Ενώ μία πλήρης φόρτισης είναι αρκετή για μια βόλτα 40 km, η Daymak υποστηρίζει ότι οι ηλιακοί συλλέκτες μπορούν να προσφέρουν 10 χιλιόμετρα για κάθε οκτώ ώρες έκθεσης υπό το φως του ήλιου.

Τρέχοντας έναν μέτριο 500 W (0,67 hp) κινητήρα χωρίς σχέσεις, το Θηρίο έχει τελική ταχύτητα 32 χλμ/ώρα, που τηρεί το νόμιμο όριο e-bikes σε λειτουργία μόνο μοτέρ, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να περάσει από off-road, στους δρόμους της πόλης, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με υδραυλικά δισκόφρενα εμπρός και πίσω, το Θηρίο λειτουργεί με κλειδί και επικοινωνεί μέσω Bluetooth με μια smartphone εφαρμογή. Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν μετρήσεις, όπως ταχύτητα, μέση ταχύτητα, επίπεδο μπαταρίας, οδόμετρο, θερμοκρασία κινητήρα, απόσταση ταξιδιού και εντοπισμό μέσω GPS. Η αφαιρούμενη ηλιακή μονάδα διαθέτει, επίσης, δύο θύρες USB, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εφεδρική μπαταρία για την τροφοδοσία φορητών συσκευών.

 

Πηγή:http://www.4green.gr