Επικαιρότητα

Ηλεκτρικό ποδήλατο από το ΙΚΕΑ

Ηλεκτρικό ποδήλατο από το ΙΚΕΑ Η ΙΚΕΑ είναι δίχως αμφιβολία μία εκ των πλέον "πράσινων" και φιλικών προς το περιβάλλον εταιρειών. Έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στη διάθεση οικολογικών προιόντων ενώ σκοπεύει ως το 2020 να ισοσκελίσει το ενεργειακό της αποτύπωμα από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Πρόσφατα ανακοίνωσε την εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στο Σικάγο, η παραγωγή του οποίου αρκεί να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια το 18% των παγκόσμιων καταναλώσεων του ομίλου!

Από το 2008, έχει απορρίψει τις πλαστικές σακούλες, αρκετά πριν η συγκεκριμένη τάση επικρατήσει διεθνώς. Ξεκίνησε τη διάθεση φωτοβολταικών πάνελ στην Αγγλία, ενώ οι λαμπτήρες που διαθέτει είναι οικολογικοί νέας τεχνολογίας.

Πλέον προχωρά ένα βήμα παραπέρα, με την ένταξη στον κατάλογο των εμπρευμάτων της ένα νέο ηλεκτρικό ποδήλατο. Προς το παρόν αυτό διατίθεται μόνο στην αγορά της Αυστρίας. Το ποδήλατο έρχεται σε 2 τύπους, ξεχωριστό για άνδρες και γυναίκες. Το συνολικό του βάρος δεν ξεπερνά τα 27 κιλά, ενώ η αυτονομία του με ελαφρύ πεντάλ κυμαίνεται από 60-73 χιλιόμετρα.

Πέρα από την λειτουργία του, κερδίζει με την καλή του αισθητική. Όσο για το κόστος του, αυτό είναι 749 €. Το ερώτημα βέβαια είναι πότε θα το δούμε διαθέσιμο σε όλα τα ΙΚΕΑ και ειδικότερα στην Ελλάδα...Και ασφαλώς...σε ποια τιμή?