Επικαιρότητα

Φωτοβολταϊκά για τη μεγαλύτερη εγκατάσταση οροφής στην χώρα των Βάσκων

Φωτοβολταϊκά για τη μεγαλύτερη εγκατάσταση οροφής στην χώρα των Βάσκων Μετά τη σύνδεση 5,3 ΜW ηλιακής ενέργειας στην Μούρθια με το δίκτυο, και την πώληση του πάρκου 2,3 MW στην Ανδαλουσία, η Conergy είναι σε θέση να ανακοινώσει την τρίτη ισπανική επιτυχία της μέσα σε ένα μήνα.

Η μακροπρόθεσμη συνεργάτης της Conergy, Ennera, βασίζεται στην υψηλή ποιότητα της Conergy για το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας στη χώρα των Βάσκων. Αυτή η ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας, με συνολική απόδοση 1 MW, βρίσκεται στο Beasain, στην επαρχία της Guipúzcoa, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Σαν Σεμπαστιάν. Οι εμπειρογνώμονες ;exoyn εγκαταστήσει το σύστημα στην στέγη των 7.500 τετ. μέτρων, των βιομηχανικών κτιρίων της μητρικής εταιρείας της Ennera, CAF, κατασκευαστής σιδηροδρομικών και μεταφορικών συστημάτων.

Πάνω από 4.500 φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus, θα παράγουν περίπου 1 γιγαβατώρα καθαρής, ηλιακής ενέργειας ανά έτος, ενέργεια που επαρκεί για να προμηθεύσει τα πέντε ηλεκτρικά οχήματα του στόλου της εταιρείας στη γειτονική Ataún, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να καλύψουν πάνω από 145.000 χιλιόμετρα, χωρίς τη δημιουργία βλαβερών εκπομπών. Η εταιρεία θα μειώσει έτσι τις εκπομπές CO2 με δύο τρόπους: Το ίδιο το εργοστάσιο θα μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που εκλύονται στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο κατά περίπου 300 τόνους και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατά ακόμη 30 τόνους.

 

Πηγή:http://www.4green.gr