Επικαιρότητα

H Aθήνα μας κάνει come back!

H Aθήνα μας κάνει come back! H πόλη μας, επανατοποθετείται στο κάδρο των δημοφιλών τουριστικών προορισμών. Πλέον είναι τουριστικός προορισμός και όχι μια στάση, πριν οι τουρίστες σαλπάρουν για τα νησιά μας.

Τα στοιχεία των αφίξεων για το πρώτο τρίμηνο του έτους, δείχνουν πως την επισκέφτηκαν περισσότεροι από 429.000 τουρίστες έναντι 324.000 το πρώτο τρίμηνο του 2013, μια αύξηση της τάξεως του 32,3%. Τον Απρίλιο παρατηρήθηκε αύξηση 28% στην επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου της Αθήνας, τον Απρίλιο μέσω του «Ελ. Βενιζέλος» ταξίδεψαν συνολικά 1,2 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι ξένοι επιβάτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, παρουσίασαν αύξηση κατά 44%! H πρωτεύουσα μπορεί να γίνει το Μαϊάμι της Ευρώπης, μέσα από την ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών. O Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣETE) μάλιστα, εκτιμά πως η πρωτεύουσα ύστερα από 4 χρόνια απαξίωσης κερδίζει και πάλι θέσεις στην παγκόσμια τουριστική κατάταξη, με 700.000 επιπλέον αφίξεις μέσα στο 2014.

 

Πηγή:http://www.clickatlife.gr