Επικαιρότητα

Δείτε το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στον κόσμο!

Δείτε το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στον κόσμο! Η έκτασή του είναι τριπλάσια της Γερμανίας - Βρίσκεται στη Νέα Καληδονία, στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό και είναι καταφύγιο για σπάνια είδη θαλάσσιας ζωής.

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο του κόσμου, με διπλάσιο μέγεθος από το Τέξας και τριπλάσιο από την Γερμανία, είναι γεγονός! Ιδρύθηκε μόλις πριν δύο εβδομάδες, έχει έκταση 1.300.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται στη Νέα Καληδονία, στο Νότιο ειρηνικό ωκεανό.

Το όνομα του πάρκου είναι «Le Parc Naturel de la Mer De Corail» και το πήρε από το 1,1 εκατομμύρια στρέμματα κοραλλιογενών υφάλων που βρίσκονται στον βυθό του. Πρόκειται για το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο του πλανήτη που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία της θαλάσσιας ζωής, όπως 48 διαφορετικά είδη καρχαριών, 25 είδη θηλαστικών, 19 είδη πουλιών και πέντε είδη θαλάσσιας χελώνας, συμπεριλαμβανομένης και της υπό εξαφάνιση πράσινης χελώνας.

Στα νερά του πάρκου υπάρχουν περίπου 3.000 τόνοι ψαριών που είναι ένα από τα βασικά για τη διατροφή των ντόπιων, αλλά η παράνομη αλιεία είναι μια μόνιμη απειλή που θα μπορούσε να βλάψει το υδάτινο πάρκο, μαζί με την αύξηση των δρομολογίων των πλοίων από την κοντινή Αυστραλία, αλλά και τα έργα για εξόρυξη πετρελαίου.

Η Νέα Καληδονία, που αποτελεί υπερπόντια γαλλική κτήση και βρίσκεται 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Αυστραλίας, διαθέτει και άλλά ένα «θαύμα» της Φύσης, την λίμνη Grand Lagon Sud, η οποία είναι η μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα στον κόσμο και αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της Unesco. Η λίμνη διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο,μετά από αυτόν που βρίσκεται στην Αυστραλία.

 

Δείτε το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στον κόσμο!

Δείτε το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στον κόσμο!

Πηγή:http://www.protothema.gr