Επικαιρότητα

Ψήφος στην Art-Athina

Ψήφος στην Art-Athina Ποιες είναι οι σημερινές τάσεις και η δυναμική της αγοράς τέχνης; Πώς επηρέασε η κρίση την εικαστική παραγωγή; Aυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα βρουν τις απαντήσεις τους στη 19η Art-Athina (15-18/5), εκεί όπου δίνουν ραντεβού γκαλερί, μουσεία, ιδρύματα, συλλέκτες, καλλιτεχνικές εκδόσεις, media και φιλότεχνοι.

Με τον αέρα που της δίνει η περσινή διοργάνωση και οι 30.000 επισκέπτες, έχοντας για δεύτερη φορά στο τιμόνι του γενικού διευθυντή τον Αλέξη Κανιάρη, η Art-Athina φιλοξενεί γκαλερί από Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Ρουμανία, Βέλγιο, Γερμανία, Τουρκία και διοργανώνει δυναμικές παράλληλες εκδηλώσεις:

·Η οπτικοακουστική εγκατάσταση της Ελβετίδας Pipilotti Rist («Supersubjektiv», 2001) εκπροσωπεί τη συλλογή Δημήτρη Δασκαλόπουλου - γεγονός που σφραγίζει την αξία της Art-Athina για τον κόσμο των συλλεκτών. «Αυτή τη χρονιά φιλοξενούμε ένα VIP πρόγραμμα συλλεκτών και φιλότεχνων από το εξωτερικό με απώτερη φιλοδοξία να αγοράσουν τέχνη από την Ελλάδα», δήλωσε στη συνέντευξή του στην A.V. ο Α. Κανιάρης.

·Παρουσίαση του Πολιτιστικού Οργανισμού ΝΕΟΝ

·Art-Athina Contemporaries: Statement made. Εδώ αποπειράται η αποτύπωση της σύγχρονης εικαστικής σκηνής. (Επιμέλεια: Άρτεμις Ποταμιάνου)

·Με την ίδια επιμελήτρια στο Platforms Project @ Art-Athina 2014 νέοι καλλιτέχνες (στα πλαίσια ομαδικών πρωτοβουλιών) από 18 χώρες παρουσιάζουν πρότζεκτ τους. Θα υπάρχουν ειδικά αφιερώματα για τις πλατφόρμες των Βαλκανίων και του Καναδά.

·Collecting the images of the sensible: Contemporary art works from Turkey's Collectors. Η Beral Mandra και η Saliha Yavuz συνυπογράφουν την επιμέλεια της έκθεσης με έργα σύγχρονης τέχνης - αποκτήματα σημαντικών Τούρκων συλλεκτών. Η έκθεση εστιάζεται στην «ταυτότητα και την εικόνα των γυναικών».

·Αφιέρωμα στην γκαλερί ΖΥΓΟΣ, σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη.

·Talks @ Art-Athina. Διεθνούς φήμης θεωρητικοί τέχνης, επιμελητές και εικαστικοί θα πραγματοποιήσουν ομιλίες.

·Kids' Lab. Παιδικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε επιμέλεια Χάρριετ Μητράκου-Γυπαράκη.

·Art-Athina Party. Σάββατο 17/5 (21.00), με φόντο τη Μαρίνα Φλοίσβου. Ποτά, φαγητά και με τη μουσική επιμέλεια του (Bar Guru Bar) Κ. Ζουγανέλη.

 

Πηγή:http://www.athensvoice.gr