Επικαιρότητα

Ιταλοί Πιθανόν οι Πρώτοι που Θα Λειτουργήσουν Αιολικό Πάρκο στην Σερβία

Ιταλοί Πιθανόν οι Πρώτοι που Θα Λειτουργήσουν Αιολικό Πάρκο στην Σερβία Η ιταλική εταιρεία ενέργειας Φιντέλ Energia δήλωσε ότι η θυγατρική της στην Σερβία, Energobalkan έχει λάβει έγκριση σύνδεσης στο δίκτυο γεγονός που σημαίνει ότι το αιολικό πάρκο της εταιρείας θα είναι ένα από τα πρώτα έργα αιολικής ενέργειας της χώρας.

Σύμφωνα με το Balkans.com, η Φιντέλ έχει λάβει έγκριση για ένα αιολικό πάρκο 6.6MW «La Piccolina» από ton διαχειριστή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Σερβίας, καθώς το έργο είναι σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει την κατασκευή του έως το τέλος του έτους.

Μαζί με ένα ακόμη έργο 9.9MW στη Σερβία που αναπτύσσεται από άλλη θυγατρική της Fintel , το La Piccolina θα είναι ένα από τα πρώτα αιολικά πάρκα της χώρας . Το έργο βρίσκεται στη βόρεια σερβική πόλη Vrsac.

‘Έγκριση σύνδεσης με το δίκτυο έλαβε στις αρχές Απριλίου και η θυγατρική Φιντέλ Vetro Πάρκο Kula για ένα έργο 9.9MW στο Kula . Η κατασκευή του εν λόγω έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Εν τω μεταξύ, ο Σέρβος κατασκευαστής αιολικών πάρκων, Energowind – του οποίου το 50 % ανήκει στην Σερβική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου NIS - θεμελίωσε στα τέλη του περασμένου έτους ένα έργο 102MW στα βορειοανατολικά της Σερβίας.

Σημειώνεται ότι η Σερβία προσφέρει ισχυρές πηγές αιολικής ενέργειας και ένα στερεό feed- in tariff 92 ευρώ /MWh αν και , από την άλλη πλευρά , υπάρχει ένα ανώτατο όριο δυναμικότητας 500MW.

 

Πηγή:http://www.energia.gr