Επικαιρότητα

Υπεγράφη η «Διακήρυξη της Αθήνας» για το περιβάλλον

Υπεγράφη η «Διακήρυξη της Αθήνας» για το περιβάλλον Υπεγράφη από τους υπουργούς Περιβάλλοντος των χωρών της Μεσογείου, η «Διακήρυξη της Αθήνας», με στόχο την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων σε σχέση με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Οι 43 υπουργοί οι οποίοι συμμετείχαν, για πρώτη φορά ύστερα από οκτώ χρόνια, στη σύνοδο της Μεσογειακής Ένωσης, εξέφρασαν μέσω του κειμένου της διακήρυξης την ισχυρή πολιτική τους βούληση προκειμένου να προωθήσουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε σχέση με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

«Ανανεώσαμε την πολιτική μας δέσμευση για την απορρύπανση της Μεσογείου και κάναμε σημαντικά βήματα προκειμένου να εντείνουμε τη συνεργασία μας σε σχέση με την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη κατανάλωση», δήλωσε ο επίτροπος Περιβάλλοντος, Γιάνεζ Ποτότσνικ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τώρα ξεκινά η αληθινή δουλειά».

Από τις Βρυξέλλες, η επίτροπος για το Κλίμα, Κόνι Χέντεγκαρντ, τόνισε την ικανοποίησή της για τη διακήρυξη, αναφέροντας ότι και «στις δύο πλευρές της Μεσογείου αποφασίσαμε να εντατικοποιήσουμε τις κοινές μας προσπάθειες στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής».

Επισήμανε, επίσης, ότι «η περιοχή είναι πλούσια σε δυνατότητες για χαμηλού άνθρακα ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένου και του σημαντικού δυναμικού της τόσο για ανανεώσιμη ενέργεια».

Νωρίτερα, ο έλληνας υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε ότι «πρωταρχικός στόχος της Ελλάδας είναι η επίτευξη αποτελεσματικής και αμφίδρομης συνεργασίας με όλες τις μεσογειακές χώρες σε ένα πλαίσιο που ευνοεί την ανάπτυξη συνεργειών, με σκοπό την αποτελεσματική προώθηση και των τριών πυλώνων της βιώσιμης ανάπτυξης».

 

Πηγή:http://www.in.gr