Επικαιρότητα

H ΒΜW λανσάρει το ...οικολογικό φωτοβολταικό της πάρκινγκ!

H ΒΜW λανσάρει το ...οικολογικό φωτοβολταικό της πάρκινγκ! Με αφορμή την πρώτη εμφάνιση του ηλεκτρικού i3 στην Αμερικανική αγορά, η BMW παρουσίασε για πρώτη φορά το οικολογικό της πάρκινγκ το οποίο στην οροφή του έχει εγκατεστημένη συστοιχία φωτοβολταικών πάνελ για τη φόρτιση των αυτοκινήτων!

Ο σκελετός της κατασκευής είναι από ξύλο bamboo, ενώ τα φωτοβολταικά πάνελ προσφέρουν την επιθυμητή σκίαση ενώ ταυτόχρονα φορτίζουν το αυτοκίνητο δίχως την ανάγκη αναζήτησης συμβατικής πρίζας δικτύου. Έτσι, η φόρτιση είναι πλήρως οικολογική μέσω της καθαρής και ανανεώσιμης ηλιακής ενέργειας.

Υπάρχει εγκατεστημένος κεντρικός υπολογιστής-διαχειριστής ενέργειας, μέσω του οποίου παρουσιάζεται σε πραγματικό χρόνο η παραγόμενη ενέργεια, το ποσοστό φόρτισης των αυτοκινήτων ενώ η πλεονάζουσα ενέργεια διοχετεύεται στο δίκτυο ή εναλλακτικά φορτίζει μεγάλη συστοιχία μπαταριών ως backup για τη διασφάλιση της λειτουργίας ακόμα και σε ημέρα με υψηλή νέφωση.

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού του πάρκινγκ, ισχυρίζεται ότι αυτή πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ολιστική προσέγγιση, καθώς όχι μόνο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και η ενέργεια που χρησιμοποιεί είναι ανανεώσιμη, η οποία παράγεται από υλικά πλήρως ανακυκλώσιμα!

 

H ΒΜW λανσάρει το ...οικολογικό φωτοβολταικό της πάρκινγκ!

H ΒΜW λανσάρει το ...οικολογικό φωτοβολταικό της πάρκινγκ!