Επικαιρότητα

Έρχεται την Πέμπτη ο "Κωνσταντής

Έρχεται την Πέμπτη ο Ο «Κωσταντής», το πρώτο καραβάκι που θα συμμετέχει στην πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, «πιάνει λιμάνι» έως τις 15 του Μάη, ξεκινώντας από τη Σαλαμίνα, ενώ, τις επόμενες μέρες θα καταφθάσουν και τα υπόλοιπα δύο καραβάκια, ώστε να ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια.

«Το ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι χιλιάδες άλλοι επισκέπτες, θα έχουν άμεση πρόσβαση με τις παραλίες του Θερμαϊκού. Έτσι, η ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού με ημερήσιες επισκέψεις είναι κλειδί για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της περιοχής, τη διατήρηση και δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας», επισήμανε ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής. Ο σχεδιασμός προβλέπει την ύπαρξη τριών πλοίων, με χωρητικότητα 100 έως 200 επιβατών ανά διαδρομή.

Τα δύο καραβάκια θα εκτελούν το δρομολόγιο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τους Νέους Επιβάτες, ενώ το τρίτο θα εξυπηρετεί τη γραμμή λιμάνι Θεσσαλονίκης – Καλαμαριά.

«Τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά μία ώρα, θα διαρκούν περίπου πενήντα λεπτά, ενώ το εισιτήριο θα κοστίζει 2,5 ευρώ», τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΘΕΡΜΑγΙΚΟΣ – Καλύτερη ζωή για όλους».

 

Πηγή:http://www.thestival.gr