Επικαιρότητα

Άγρια πουλιά ανάρρωσαν και ξαναπέταξαν στη λίμνη Κερκίνη

Άγρια πουλιά ανάρρωσαν και ξαναπέταξαν στη λίμνη Κερκίνη Συνολικά 15 άγρια πουλιά αφέθηκαν σήμερα ελεύθερα στον ουρανό πάνω από τη λίμνη Κερκίνη, αφού ολοκληρώθηκε η νοσηλεία τους στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ).

Πρόκειται για 11 πελαργούς (Ciconia ciconia), μια σταχτοτσικνιά (Ardea cinerea), δυο τσίφτηδες (Milvus migrans) και έναν περήρανο σταυραετό (Hierraetus pennatus).

Ο ένας από τους δύο τσίφτηδες είχε βρεθεί στο έδαφος, νεοσσός ακόμα, όταν, από λάθος υλοτόμου, κόπηκε το δέντρο όπου βρισκόταν η φωλιά του, ο σταχτοτσικνιάς και ο σταυραετός νοσηλεύονταν εδώ και ένα χρόνο τραυματισμένα από κυνηγετικό όπλο.

Όλα τα πουλιά έχουν δακτυλιωθεί πριν την επανένταξή τους, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών, προκειμένου να σταθεί δυνατή η παρακολούθηση της πορείας τους στο μέλλον.

Την τελετή απελευθέρωσής τους παρακολούθησαν μαθητές από το Ζάππειο Δημοτικό και Γυμνάσιο Σχολείο Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι συνοδεύονταν από το δ.σ. του Άσυλου του Παιδιού με το οποίο έχουν αδελφοποιηθεί, και πραγματοποιούσαν από κοινού εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη.

 

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr