Επικαιρότητα

O Κολοσσός της σοκολατοποιίας MARS επενδύει σε γιγαντιαίο Αιολικό Πάρκο ισχύος 200MW στο Τέξας!

O Κολοσσός της σοκολατοποιίας MARS επενδύει σε γιγαντιαίο Αιολικό Πάρκο ισχύος 200MW στο Τέξας! Ο γίγαντας της σοκολατοποιίας και παραγωγής ζωοτροφών, MARS, πραγματοποίησε ένα τεράστιο βήμα προς την πράσινη ανάπτυξη καθώς ανακοίνωσε πως άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου Αιολικού Πάρκου.

Το εν λόγω Αιολικό Πάρκο, θα είναι ικανό να παράγει το σύνολο της ενέργειας που απαιτούν τα 37 εργοστάσια και τα 70 κτίρια γραφείων της εταιρείας. Με την ολοκλήρωση του φιλόδοξου αυτού σχεδίου, η MARS θα μπει στη λίστα με τους πλέον "πράσινους" επιχειρηματικούς γίγαντες!

Το εν λόγω Αιολικό Πάρκο θα εγκατασταθεί κοντά στην Λαμέσα, ενώ θα αποτελείται από 118 Ανεμογεννήτριες της εταιρείας GE ισχύος 1.7MW, έκαστη. Η ετήσια παραγωγή ενέργειας θα αγγίζει τις 800,000MWhs, ενέργεια αρκετή να τροφοδοτήσει 61,000 τυπικά αμερικανικά νοικοκυριά.

Με την επίσημη λειτουργία του τεράστιου αυτού ενεργειακού έργου, η MARS θα βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο της κατά 100% λειτουργίας της με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η παραγόμενη ισχύς είναι ισοδύναμη με αυτή που η MARS καταναλώνει, ενώ η ενέργεια διοχετεύεται στο κεντρικό δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του Τέξας, και δεν συνδέεται απευθείας με τις καταναλώσεις των εργοστασίων.

Η κατασκευή θα ξεκινήσει στο τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ θα ολοκληρωθεί στο μέσο του 2015.