Επικαιρότητα

Έπιπλα από...πινακίδες δρόμων!

Έπιπλα από...πινακίδες δρόμων! Την πρωτότυπη αυτή ιδέα είχε ο σχεδιαστής επίπλων Boris Bally, ο οποίος ξεκίνησε να συλλέγει παλαιές εγκαταλειμμένες μεταλλικές πινακίδες δρόμων με σκοπό να κατασκευάσει τη σειρά επίπλων με παιχνιδιάρικη διάθεση.

Ενώ λοιπόν όλοι μας συνηθίζουμε να κοιτούμε τις πινακίδες για να βρούμε την κατεύθυνση που επιθυμούμε, εκείνος επέλεξε να επιδοθεί στη συλλογή και ανακύκλωση τους με σκοπό την κατασκευή πρωτότυπων επίπλων!

Ο ίδιος, γνώστης των τεχνικών που απαιτούνται για τις μεταλλικές κατασκευές ισχυρίζεται πως πρόκειται για δύσκολη διαδικασία, ενώ παράλληλα αναγνωρίζει το γεγονός ότι ενδέχεται η τεχνολογία ανακύκλωσης που εφαρμόζει να είναι...παράνομη καθώς τα σήματα οδικής κυκλοφορίας μπορούν αποκλειστικά και μόνο να χρησιμοποιούνται για το σκοπό που κατασκευάστηκαν!

Όμως πήρε το ρίσκο αυτό, κράτησε τους αρχικούς σχεδιασμούς των υλικών, και πέτυχε έτσι να κεντρίσει το ενδιαφέρον συλλεκτών μοναδικών κατασκευών και επίπλων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σημαντικές γκαλερί στην Νέα Υόρκη αλλά και στο Λονδίνο συμπεριέλαβαν τα έπιπλα αυτά στα έργα που εκτίθενται χάρη στην πρωτοτυπία, τη μοναδικότητα αλλά και τη δημιουργία μέσα από διαδικασία επαναχρησιμοποίησης υλικών!

 

Έπιπλα από...πινακίδες δρόμων!

Έπιπλα από...πινακίδες δρόμων!