Επικαιρότητα

Μοναδική σχεδίαση Μάντρας που λειτουργεί ως Ανεμογεννήτρια!

Μοναδική σχεδίαση Μάντρας που λειτουργεί ως Ανεμογεννήτρια! Οι Ανεμογεννήτριες αστικού χαρακτήρα έχουν σημαντικούς περιορισμούς στην εφαρμογή, εγκατάσταση και αξιόπιστη λειτουργία τους λόγω του θορύβου, της αισθητικής αλλά και του φαινομένου σκίασης από τα γειτονικά κτίρια.

Μια ομάδα φοιτητών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στο Δελχί της Ινδίας, σχεδίασε μια ιδιαίτερη πρωτότυπη και καλαίσθητη κατασκευή για την εκμετάλλευση του διαθέσιμου αιολικού δυναμικού σε παράκτια κτίρια.

Η κατασκευή είναι τμήμα ενός τυπικού μαντρότοιχου, ο οποίος έχει πρωτότυπη κατασκευή με μοντέρνο σχεδιασμό. Είναι ιδανικός για κτήρια κατασκευασμένα στον αιγιαλό. Χάρη στο ιδιαίτερο design, η μάντρα-ανεμογεννήτρια δεν είναι διόλου άσχημη ως κατασκευή.

Η κατασκευή αυτή ουσιαστικά αποτελείται από συστοιχία πάνελ, τα οποία περιστρέφονται με την ένταση του ανέμου παρέχοντας τη δυνατότητα για παραγωγή καθαρής αιολικής ενέργειας!

Η πρώτη εγκατάσταση από όπου και οι φωτογραφίες, πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο, και περιλαμβάνει συστοιχία από 11 μικρές ανεμογεννήτριες στην Αιολική... Μάντρα.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακές και ανεξάντλητες οι δυνατότητες για έξυπνη και επιτυχή εκμετάλλευση των διαθέσιμων φυσικών πόρων...

 

Μοναδική σχεδίαση Μάντρας που λειτουργεί ως Ανεμογεννήτρια!

Μοναδική σχεδίαση Μάντρας που λειτουργεί ως Ανεμογεννήτρια!