Επικαιρότητα

Οδός Αθηνάς, ένα ταξίδι στην ιστορία της

Οδός Αθηνάς, ένα ταξίδι στην ιστορία της Οι atenistas μας καλούν σε ένα ταξίδι στην ιστορία της οδού Αθηνάς αυτό το Σάββατο στις 19:00. Ενας ιστορικός περίπατος, μια συναυλία και μια εικαστική έκθεση μας περιμένουν.

Πόσες φορές έχουμε περπατήσει στην οδό Αθηνάς... Πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ ακόμα και ξημερώματα μετά από ξενύχτι.

Η οδός Αθηνάς, η "οδός των θαυμάτων" ή "ο κήπος του λαού" παραμένει ως σήμερα πολυπολιτισμική, πολύχρωμη και πολύοσμη, ένα κράμα λαών και πολιτισμών που προκαλεί, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο δρόμο της Αθήνας, συναισθήματα με τα χρώματα, τα αρώματα, τις γεύσεις της.

Oι atenistas μας καλούν να γνωρίσουμε βαθύτερα την ιστορία της οδού Αθηνάς μέσα από αφηγήσεις, μουσικές, και μια πρωτότυπη έκθεση 13 εικαστικών με θέμα τον ιστορικό αυτό δρόμο.

Όλα αυτά τα όμορφα θα συμβούν το Σάββατο 26 Απριλίου. Το ραντεβού έχει οριστεί στις 7 το απόγευμα και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19.00 Ιστορικός και αρχιτεκτονικός περίπατος στην οδό Αθηνάς σε δύο ομάδες,με ταυτόχρονη εκκίνηση. Η 1η ομάδα ξεκινά από την Ομόνοια, επί της πλατείας και η 2η ομάδα από το Μοναστηράκι στην έξοδο του Μετρό επί της οδού Αθηνάς. Στην παρουσίαση οι Άρτεμις Σκουμπουρδή και Δρ. Αλίκη Τσοτσορού (Καθηγήτρια Διδασκαλείου Παν. Αθηνών) με τον Λευτέρη Αμπατζή (Αρχιτεκτονας) στην άλλη.

20.30 Συναυλία αφιερωμένη στα ιστορικά Καφέ Αμάν & Σαντάν, που σημάδεψαν στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, την οδό Αθηνάς από τους Loui Salvador Ruta Pirata.

Παράλληλα μπορείτε να επισκεφθείτε την εικαστική έκθεση “Μπαλάντες της οδού Αθήνας” παλιό ξενοδοχείο «Πίνδαρος», στις οδούς Σοφοκλέους και Αθηνάς. Μια έκθεση καλλιτεχνών εμπνευσμένη από τις Μπαλάντες της οδού Αθήνας του Μάνου Χατζιδάκι. Δεκαέξι ανερχόμενοι αλλά και ήδη αναγνωρισμένοι Έλληνες καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εμπνευσμένοι από το ομώνυμο άλμπουμ του μεγάλου συνθέτη Μάνου Χατζηδάκι, εκθέτουν τα έργα τους στα δωμάτια του παλιού ξενοδοχείου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή σε όλους με ελεύθερη είσοδο.