Επικαιρότητα

«Ανέστησαν» νεαρό δελφίνι

 «Ανέστησαν» νεαρό δελφίνι Μόνο υπερηφάνεια και συγκίνηση μπορεί να αισθάνεται μία παρέα ανθρώπων από το Δαμνόνι Ρεθύμνου, οι οποίοι ανήμερα το Μεγάλο Σάββατο παραμέρισαν προσωπικές και οικογενειακές στιγμές προκειμένου να περιθάλψουν ένα μικρό δελφίνι, το οποίο ξεβράστηκε στην παραλία της περιοχής.

Πρόκειται για ένα ηλικίας περίπου 1,5 έτους ζωνοδέλφινο, όπως αυτά που συναντά κανείς στις μινωικές τοιχογραφίες.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου εντοπίστηκε να πλέει κοντά στην παραλία όπου βρίσκεται το Hapimag Damnoni Hotel. Κάποια στιγμή το μικρό δελφίνι έγειρε και άρχισε να παρασύρεται από τα κύματα. Εργαζόμενοι αλλά και τουρίστες πελάτες δεν άργησαν να καταλάβουν ότι το δελφίνι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα και άμεσα ξεκίνησαν μία τεράστια κινητοποίηση για τη διάσωσή του. Οι δυσκολίες που συνάντησαν πολλές καθώς λόγω της ημέρας φαρμακεία και ιατρεία ήταν κλειστά.

Στην αγωνιώδη αναζήτησή τους για βοήθεια επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με τη Θεσσαλονίκη και ήρθαν σε επαφή με την κτηνίατρο, καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Νατάσα Κομνηνού, οι οδηγίες της οποίας ήταν καταλυτικής σημασίας για τη διάσωση του δελφινιού.

 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr