Επικαιρότητα

Η NASA μεταδίδει live το «ματωμένο φεγγάρι»

Η NASA μεταδίδει live το «ματωμένο φεγγάρι» Με μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους, δύο θεαματικά γεγονότα θα λάβουν χώρα τη Μεγάλη Τρίτη στον ουρανό. Ειδικότερα, θα υπάρξει μία ολική σεληνιακή έκλειψη, που όμως δεν θα είναι ορατή από τη χώρα μας, ενώ το πρωί της Τρίτης, θα υπάρχει πανσέληνος που λέγεται και «Πασχαλινή», καθώς είναι η πρώτη πανσέληνος μετά την εαρινή ισημερία. Το φεγγάρι θα πάρει ένα εντυπωσιακό βαθυκόκκινο χρώμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης, καθώς θα περνά μέσα από τη σκιά της Γης.

Η ολική εξαφάνιση του δίσκου του φεγγαριού θα είναι ορατή κυρίως από τηΒόρεια και Νότια Αμερική και τον Ειρηνικό. Το φαινόμενο θα κρατήσει απότις 9 έως τις 12 το πρωί, ώρα Ελλάδος, της Μεγάλης Τρίτης.

Γιατί κάποιοι συνδέουν το φαινόμενο με τη Δευτέρα Παρουσία Οργιάζουν οι δοξασίες για την αστρονομική «σύμπτωση» των τεσσάρων «ματωμένων» φεγγαριών με τους ειδικούς να αδημονούν να καταγράψουν το γεγονός και τους προφήτες να υποστηρίζουν ότι έρχεται η... Δευτέρα Παρουσία.

Η πρώτη ολική έκλειψη Σελήνης ξεκίνησε σήμερα με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης να έχουν κατακλυστεί με άρθρα και αναλύσεις για το «τέλος του κόσμου». Τις τέσσερις συνεχόμενες σεληνιακές εκλείψεις που προκαλούνται όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη ευθυγραμμίζονται και το φως του Ηλιου διαθλάται, προσδίδοντας στο φεγγάρι ζωηρό κόκκινο χρώμα, σαν αίμα, σχολιάζει ένας Τεξανός πάστορας, γνωστός ως τηλευαγγελιστής στις ΗΠΑ.

Ο πάστορας και συγγραφέας του βιβλίου, «Four Blood Moons: Something is About to Change», Τζον Χαγκί, υποστηρίζει ότι η «Τετράδα» έχει σημάδια Δευτέρας Παρουσίας:«Είναι μία σειρά προφητικών γεγονότων, που λέει η Βίβλος ότι θα γίνουν, αλλά δεν δίνει ακριβή σειρά και χρονολογία. Λέει μόνο ότι όταν δούμε τα συγκεκριμένα σημάδια, όπως τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια, το τέλος του κόσμου πλησιάζει». Αλλά και για πολλούς Χριστιανούς, το «ματωμένο» φεγγάρι θεωρείται ως σημάδι της Δευτέρας Παρουσίας.Σε κάποιο σημείο, η Παλαιά Διαθήκη γράφει: «Ο ήλιος θα μεταστραφεί σε σκοτάδι και το Φεγγάρι σε αίμα πριν έρθει η μέρα του Κυρίου, η μεγάλη και περιφανής».

«Ματωμένο φεγγάρι» ονομάζεται το εν λόγω φαινόμενο καθώς η Σελήνη βρίσκεται πλήρως στη σκιά της Γης και η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας φτάνει στο φεγγάρι και το χρωματίζει με μία παράξενη κεραμιδί απόχρωση που κάνει το δορυφόρο μας να φαίνεται «ματωμένος».

Σχετικά με την «Πασχαλινή» πανσέληνο, η ημερομηνία της συγκεκριμένου πανσελήνου χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τον καθορισμό της ημερομηνίας του Πάσχα, που γι’ αυτό είναι κινητή γιορτή. Φέτος, τόσο η Γρηγοριανή Πασχαλινή πανσέληνος, όσο και η Ιουλιανή Πασχαλινή πανσέληνος, πέφτουν μέσα στην ίδια εβδομάδα, οπότε υπάρχει κοινός εορτασμός του Πάσχα των Ορθοδόξων και των Καθολικών Χριστιανών στις 20 Απριλίου.

Τέλος, να σημειωθεί πως θα ακολουθήσουν άλλες τρεις εκλείψεις της Σελήνης, κι αυτά «ματωμένα» φεγγάρια, στις 8 Οκτωβρίου 2014 και στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου του 2015, σχηματίζοντας έτσι μια από τις «τετράδες» εκλείψεων που κατά καιρούς συμβαίνουν και που αρκετές δεισιδαιμονίες συσχετίζουν με καταστροφές και δυστυχίες.

 

Πηγή:http://news.gr.msn.com