Επικαιρότητα

«Πράσινο Van 2014» το Mercedes - Benz Sprinter

«Πράσινο Van 2014» το Mercedes - Benz Sprinter Με τον τίτλο «Πράσινο Van 2014» συνεχίζει την καριέρα του στην παγκόσμια αγορά κλειστών μικρομεσαίων φορτηγών το νέο Mercedes - Benz Sprinter. Τον τίτλο απένειμε η εβδομαδιαία γερμανική επιθεώρηση για την αυτοκινητοβιομηχανία VerkehrsRundschau, η οποία αξιολογεί τα αποτελέσματα περιβαλλοντικής συμβατότητας των νέων επαγγελματικών οχημάτων που πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών Euro VI.

Το μεγάλο όχημα τύπου βαν από την Στουτγάρδη ξεπέρασε κατά πολύ τον ανταγωνισμό, δεδομένου ότι πήρε τις δύο κορυφαίες θέσεις στην περιβαλλοντική κατάταξη «Πράσινη Van 2014».

Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε το Mercedes - Benz Sprinter 316 CDI ενώ στη δεύτερη θέση το Sprinter 313 CDI.

Η κατάταξη αυτή βασίζεται σε ανεξάρτητες δοκιμές του περιοδικού για τον προσδιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων των οχημάτων και ως εκ τούτου των εκπομπών CO2 . Πρόσθετα κριτήρια στην αξιολόγηση των οχημάτων είναι : η κατηγορία ρύπων, τα ωφέλιμα φορτία, ο όγκος των χώρων φορτίου και η τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμου. Στο τελικό αποτέλεσμα, αξιολογείται η περιβαλλοντική φιλικότητα των ημιφορτηγών, αλλά και η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας.

Σημειώνεται ότι το νέο Sprinter της Mercedes - Benz ήταν το πρώτο van στον κόσμο, στην κατηγορία του που έχει ήδη συμμορφωθεί με το μελλοντικό πρότυπο εκπομπών Euro VI, μειώνοντας δραστικά τα όρια εκπομπών οξειδίων του αζώτου ( NOx), συνολικών υδρογονανθράκων (THC) και αιωρούμενων σωματιδίων.

Το Sprinter επιτυγχάνει αυτές τις επιδόσεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας BlueTEC του κινητήρα και ένα σύστημα SCR που εγχέει AdBlue στο καυσαέριο.

Εκτός από την πρωτοποριακή τεχνολογία ασφάλειας , όπως το πρότυπο Crosswind σύστημα Assist , το Sprinter είναι εξοπλισμένο με ένα μεγάλο αριθμό επιμέρους στοιχείων για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Η τιμή της κατανάλωσης καυσίμου αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 167 g / km. Μια βέλτιστη συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου 6,3 l/100 km επιτυγχάνεται μέσω του συνδυασμού της υψηλής απόδοσης των πετρελαιοκινητήρων, τη μεγαλύτερη αναλογία άξονα και την αποτελεσματικότητα του πακέτου BlueEfficiency Plus με τεχνολογία start-stop.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr