Επικαιρότητα

Βιολογικά καύσιμα από θαλασσινό νερό σχεδιάζει το ναυτικό των ΗΠΑ

Βιολογικά καύσιμα από θαλασσινό νερό σχεδιάζει το ναυτικό των ΗΠΑ Μία οικονομική και οικολογική λύση για τον ανεφοδιασμό του στόλου των ΗΠΑ ανακάλυψαν Αμερικανοί ερευνητές, αφού κατάφεραν να παράγουν βιολογικά καύσιμα από θαλασσινό νερό.

Οι επιστήμονες στις ΗΠΑ σε συνεργασία με το πολεμικό Ναυτικό, έχουν αναπτύξει με επιτυχία τρόπους να μετατρέψουν το θαλασσινό νερό σε καύσιμα εισάγοντας μια δυνητικά επαναστατική εξέλιξη.

Ερευνητές από το Ναυτικό Ερευνητικό Εργαστήριο ( NRL), ανέπτυξαν την τεχνολογία για την εξαγωγή του διοξειδίου του άνθρακα από το θαλασσινό νερό, ενώ ταυτόχρονα παράγει υδρογόνο και στη συνέχεια μετατρέπονται τα αέρια σε υγρά καύσιμα υδρογονανθράκων. Το σύστημα θα μπορούσε ενδεχομένως να κρατήσει αρκετές ώρες στη θάλασσα τα πλοία χωρίς ανεφοδιασμό, μειώνοντας παράλληλα το χρόνο που δαπανάται στις αποστολές.

Επί του παρόντος , τα περισσότερα από τα σκάφη του Ναυτικού βασίζονται εξ ολοκλήρου στο πετρέλαιο, με εξαίρεση ορισμένα αεροπλανοφόρα και υποβρύχια που χρησιμοποιούν πυρηνική πρόωση , όπως αναφέρει η International Business Times. Η αντικατάσταση καυσίμων με θαλασσινό νερό λοιπόν θα αποτελέσει μία πραγματικά πρωτοποριακή μέθοδο.

Οπως εξηγεί ο Αντιναύαρχος Φιλίπ Κουλόμ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Agence – France Presse: «για εμάς στο ναυτικό ο ανεφοδιασμός είναι δύσκολη διαδικασία, αφού δεν μπορούμε να πάμε σε βενζινάδικο για καύσιμα. Αντίθετα το βενζινάδικο έρχεται σε εμάς με τη μορφή πετρελαιφόρου πλοίου για ανεφοδιασμό. Αναπτύσσοντας μία μεταβαλλόμενη τεχνολογία όπως αυτή, πραγματικά επαναπροσδιορίζει τον τρόπο εφοδιασμού των πλοίων.»

 

Πηγή:http://www.iefimerida.gr