Επικαιρότητα

Το Port X αποτελεί εκτός δικτύου λύση σε ξηρά ή και θάλασσα

Το Port X αποτελεί εκτός δικτύου λύση σε ξηρά ή και θάλασσα Η αρχιτεκτονική εταιρεία Atelier SAD από την Τσεχία, παρουσίασε πρόσφατα μια σπονδυλωτή, προκάτ κατοικία, η οποία έχει τη δυνατότητα να εγκατασταθεί είτε στην ξηρά, όπως ένα κανονικό σπίτι, είτε να επιπλέει στο νερό.

Το ασυνήθιστο, επονομαζόμενο Port X, έρχεται σε διάφορα μεγέθη, μπορεί να επεκταθεί, προσφέροντας περισσότερο χώρο, αν χρειαστεί, και λειτουργεί εντός, αλλά και εκτός δικτύου.

Το εσωτερικό του Port X, χαρακτηρίζεται από δάπεδο, τοίχους, ταβάνι και βεράντα ξύλου πεύκης, ενώ τα δωμάτια χωρίζονται με γυψοσανίδες. Υπάρχουν εντοιχισμένα ντουλάπια στο διάδρομο και στα υπνοδωμάτια, και μια καλά εξοπλισμένη κουζίνα που περιλαμβάνει εστίες, νεροχύτη, ψυγείο, πλυντήριο ρούχων και πλυντήριο πιάτων. Ανοιγόμενα και σταθερά παράθυρα, συνδυάζονται με φεγγίτες για να προσφέρουν φυσικό φωτισμό, ενώ τα LED προσφέρουν ηλεκτρικό φωτισμό.

Οι επιλογές είναι ατελείωτες, με το Port X να έρχεται σε διάφορα, εύκολα διαμορφώσιμα μεγέθη, χάρη στην κατασκευή της μονάδας από προκατασκευασμένες ενότητες σε σχήμα C.

Το μικρότερο, τριών ενοτήτων, Port X, έχει χρηστικό χώρο δαπέδου 50 τ.μ., συμπεριλαμβανομένης της βεράντας, και προορίζεται για ένα μόνο άτομο. Η έκδοση πέντε ενοτήτων, εν τω μεταξύ, βρίσκεται στα 78 τ.μ., συν ταράτσα, και λέγεται ότι είναι ικανό και άνετο καταφύγιο για μια οικογένεια. Σε περίπτωση που η εν λόγω οικογένεια μεγαλώσει, μπορούν να συνδεθούν περισσότερες ενότητες, όπως απαιτείται. Υπάρχουν, επίσης, έτοιμες μονάδες Port X, συμπεριλαμβανομένης μιας μαμούθ, δέκα μονάδων έκδοση, που έχει οραματιστεί ως εκθεσιακός χώρος.

Πρόσθετες επιλογές περιλαμβάνουν ηλιακούς συλλέκτες και ανεμογεννήτριες, για την off-grid λειτουργία του χώρου. Η Atelier SAD αναφέρει, επίσης, ότι η το σπίτι είναι σχετικά εύκολο να αποσυναρμολογηθεί και να μεταφερθεί σε μια άλλη θέση.

 

Πηγή:http://www.4green.gr