Επικαιρότητα

Ψάρεψε τόνο αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων!

Ψάρεψε τόνο αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων! Θα μπορούσε να αξίζει δύο εκατομμύρια δολάρια και μπορεί να γεμίσει 3.162 κονσέρβες τόνου. Πρόκειται για τον "Πικάσο της θάλασσας" και αλιεύθηκε από την 56χρονη ψαρά Donna Pascoe, στη Νέα Ζηλανδία.

Ο λόγος για έναν τόνο βάρους 411,6 κιλών ο οποίος αναμένεται να θα καταλήξει ταριχευμένος στον τοίχο του Houhora Big Game & Sports Fishing Club ως αναμνηστικό. Κι αυτό γιατί, δυστυχώς, δεν μπορεί να τον πουλήσει, καθώς δεν πιάστηκε σε εμπορικό πλοίο.

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες η 56χρονη και μια ομάδα τεσσάρων ψαράδων πάλευαν να σύρουν το τεράστιο ψάρι στο σκάφος τους.

"Ήταν πολύ πεισματάρης τόνος, αλλά και εγώ είμαι το ίδιο πεισματάρα", δήλωση η 56χρονη ψαράς περήφανη για το κελεπούρι της, αποκαλύπτοντας πως μόλις το είδαν έμειναν όλοι με το στόμα ανοιχτό.

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, ο ερυθρός τόνος χαίρει μεγάλης εκτίμησης ως τροφή, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, όπου χρησιμοποιείται ωμός στο σούσι.

Η μεγάλη εμπορική αξία (ένας τόνος έχει πουληθεί για περισσότερο από ένα εκατομμύριο δολλάρια) έχει οδηγήσει στην υπεράλιευση του είδους. Τα αποθέματα των τόνων στο δυτικό Ατλαντικό έχουν μειωθεί κατά 82% και στον ανατολικό κατά 72% από τη δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα.

Η Donna με το ψάρι της μπορούν να διεκδικήσουν το παγκόσμιο ρεκόρ.

 

Πηγή:http://www.news247.gr