Επικαιρότητα

UK: Η Jaguar εγκαθιστά τo μεγαλύτερo φωτοβολταϊκό πάρκο οροφής!

UK: Η Jaguar εγκαθιστά τo μεγαλύτερo φωτοβολταϊκό πάρκο οροφής! Η Jaguar Land Rover εγκατέστησε τη μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή συστοιχία οροφής στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη στέγη του νέου εργοστασίου της Engine Manufacturing Centre, στο Νότιο Staffordshire.

Το νέο φωτοβολταϊκό σύστημα, ισχύος 5,8MW, αποτελείται από πάνω από 21.000 ηλιακά πάνελ, ενώ η Jaguar στοχεύει στην αύξηση της απόδοσης στα 6,3MW, ως το τέλος του έτους. Η εταιρεία εκτιμά ότι η εγκατάσταση θα καλύψει πάνω από το 30% των ενεργειακών αναγκών του εργοστασίου, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακά του κατά πάνω από 2.400 τόνους ετησίως.

Λειτουργίες ενεργειακής παρακολούθησης αναλύουν συνεχώς τη χρήση της ενέργειας του Energy Manufacturing Centre, αναγνωρίζοντας τομείς δυνητικής εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα συστήματα μονωμένων επενδύσεων και τελευταίας τεχνολογίας θέρμανσης και φωτισμού, βοηθούν στην ελαχιστοποίηση κατανάλωσης ενέργειας. Επιπλέον, ο σχεδιασμός της οροφής και οι αυτόματες περσίδες μεγιστοποιούν το φως της ημέρας, παρέχοντας φυσικό φωτισμό.

Η Jaguar Land Rover θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στην τοπική άγρια ​​φύση με σχέδια για τη δημιουργία ενός οικολογικού διαδρόμου στο κάτω μέρος του site, που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα τοπικά είδη ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια από τη μία πλευρά του χώρου στον άλλο. Θα επιδιώξει, επίσης, να προσελκύσει μικρά θηλαστικά, ασπόνδυλα, αμφίβια, πτηνά και νυχτερίδες στην περιοχή, μέσω της εγκατάστασης κουτιών, ενδιαιτημάτων, νεκρών κούτσουρων ξύλου και σπίτια εντόμων.

 

Πηγή:http://www.4green.gr