Επικαιρότητα

Eκπληκτικό Carousel που παράγει ενέργεια!

Eκπληκτικό Carousel που παράγει ενέργεια! Ενέργεια υπάρχει παντού, διατηρείται, και είναι και ανανεώσιμη! Την αρχή αυτή εφάρμοσε αρχιτεκτονικό γραφείο στο Άμστερνταμ και πέτυχε να δώσει μορφή σε μια ιδιαίτερη πρόταση που συνδυάζει τη διασκέδαση των παιδιών με την παραγωγή ενέργειας και τον φωτισμό ενός carousel.

Η κατασκευή βασίζεται στην κινητική ενέργεια που αποκτάται από την περιστροφή του carousel, κατά την οποία τα παιδιά μπορούν να κρέμονται από τα κατάλληλα διαμορφωμένα σχοινιά ή και να κάθονται απολαμβάνοντας το παιχνίδι.

Η κινητική ενέργεια αποθηκεύεται κάτω από την κατασκευή σε κατάλληλες μπαταρίες, οι οποίες και τροφοδοτούν τον φωτισμό για τη νυχτερινή διασκέδαση!

Ο φωτισμός του carousel είναι από λάμπες νέας τεχνολογίας LED, χαμηλής κατανάλωσης. Έτσι, όσο πιο πολύ περιστρέφεται το carousel, τόσο πιο πολύ αυξάνει ο φωτισμός άρα και η νυχτερινή διασκέδαση των παιδιών.

Στις φωτογραφίες, μεταξύ άλλων παρουσιάζεται η σχετική τομή του σχεδίου του carousel που δείχνει τη βασική λειτουργία του όλου μηχανισμού.

 

Eκπληκτικό Carousel που παράγει ενέργεια!

Eκπληκτικό Carousel που παράγει ενέργεια!