Επικαιρότητα

Νέα έκθεση δείχνει την εξίσωση κόστους αιολικής ενέργειας και ΦΑ

Νέα έκθεση δείχνει την εξίσωση κόστους αιολικής ενέργειας και ΦΑ Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις φυσικού αερίου (ΦΑ), είναι σχεδόν ταυτόσημες, σύμφωνα με νέα μελέτη σχετικά με την ομοσπονδιακή φορολόγηση της αιολικής ενέργειας.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι το πραγματικό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας από αιολική, είναι στα 9,2 σεντς (στο δολάριο) ανά kWh σε σύγκριση με τα 8,85 σεντς ανά kWh στο φυσικό αέριο. Χωρίς μηχανισμό τιμολόγησης για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μέσω ενός φόρου άνθρακα ή του καθεστώτος cap-and-trade, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το πρόσφατα λήξαν Production Tax Credit (PTC), εξισώνει το τιμολογικό πεδίο στην αμερικανική βιομηχανία αιολικής ενέργειας.

Η μελέτη, με τίτλο «Visualizing the Production Tax Credit for Wind Energy», χρησιμοποίησε μια περίοδο 20 ετών για την ανάλυσή της – ο χρόνος μιας τυπικής σύμβασης αιολικής ενέργειας. Εκτός από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η μελέτη συνυπολογίζει, επίσης, το κόστος της διαλείπουσας αιολικής ενέργειας και την αστάθεια του φυσικού αερίου, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πραγματικό κόστος της αιολικής ενέργειας είναι μόνο 0,35 σεντς ανά kWh υψηλότερο, από το φυσικό αέριο.

Ο ομοσπονδιακός φόρος αιολικής ενέργειας «στην πραγματικότητα αντισταθμίζει την αδυναμία της αγοράς να τιμολογήσει το μελλοντικό κόστος για την κοινωνία, των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Σε περίπτωση απουσίας ενός φόρου άνθρακα, ο PTC μπορεί να χρησιμεύσει ως υποκατάστατο για να αντικατοπτρισθεί το πραγματικό κόστος της ενέργειας στην αγορά», δήλωσε ο Greg Linden, ανώτερος επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Berkeley.

 

Πηγή:http://www.4green.gr