Επικαιρότητα

Ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου στα Χανιά

Ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου στα Χανιά Στην ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου της πόλης προχωρεί ο δήμος Χανίων μέσα από την διενέργεια διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Απριλίου.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι μαζί με τον ΦΠΑ 655 χιλιάδες ευρώ.

Οι εργασίες που θα γίνουν προβλέπουν: •Αντικατάσταση των ατομικών κλιματιστικών με νέο αερόψυκτο πολυδιαιρούμενο πολλαπλών κλιματιζόμενων ζωνών και μεταβλητής παροχής ψυκτικού μέσου με μονάδες απ ευθείας εκτόνωσης.

•Αντικατάσταση 120 φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά σώματα υψηλής απόδοσης.

•Αφαίρεση των απλών, ξύλινων και μεταλλικών κουφωμάτων μονού υαλοπίνακα και αντικατάσταση τους με κουφώματα αλουμινίου διπλού υαλοπίνακα.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η αντιδήμαρχος Χανίων Νάνσυ Αγγελάκη "το κτήριο του Δημαρχείου είναι παλιό και χρήζει παρεμβάσεων με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος". Σύμφωνα με την ίδια, στόχος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτηρίων καθώς και σχολείων που ανήκουν στα διοικητικά όρια του δήμου.

 

Πηγή:http://www.news.gr