Επικαιρότητα

O Spider - Man σβήνει τα φώτα για την «Ώρα της Γης»

O Spider - Man σβήνει τα φώτα για την «Ώρα της Γης» Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις «δυνάμεις» τους αύριο, Σάββατο 29 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ, στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη, με μια απλή πράξη: κλείνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε το 2007 στο Σύδνεϋ και κάθε χρόνο έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση. Και φέτος, καλούμαστε να δράσουμε, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να συμμετάσχουμε ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτήρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα και θα ενώσουν για μία ώρα τη «φωνή» τους για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας. Φέτος, η «Ώρα της Γης» έχει έναν ακόμα υποστηρικτή.

Ο Spider-Man θα είναι ο πρωτοπόρος υπερήρωας - πρεσβευτής της «Ώρας της Γης», του παγκόσμιου κινήματος που οργανώθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF, με στόχο να μεταδώσει το μήνυμα ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους και να γίνουν υπερήρωες για τον πλανήτη.

Οι σταρ και ο σκηνοθέτης της πολυαναμενόμενης ταινίας «The Amazing Spider - Man 2», Άντριου Γκάρφιλντ, Έμα Στόουν, Τζέιμι Φοξ και Μαρκ Γουέμπ, απευθύνουν έκκληση να υποστηρίξει ο κόσμος το «Earth Hour Blue», μία πρωτοποριακή νέα ψηφιακή πλατφόρμα συλλογικής διαδικτυακής χρηματοδότησης για τον πλανήτη που δημιουργήθηκε με αφορμή το παγκόσμιο κίνημα της «Ώρας της Γης», που έχει ως σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για διαφορετικούς φιλανθρωπικούς συλλόγους.

Πέρυσι, συμμετείχαν 152 χώρες, κάνοντας την «Ώρα της Γης 2013» την πιο επιτυχημένη πρωτοβουλία ενάντια στην κλιματική αλλαγή από άποψη συμμετοχής. Φέτος, αναμένεται να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση.

 

O Spider - Man σβήνει τα φώτα για την «Ώρα της Γης»

O Spider - Man σβήνει τα φώτα για την «Ώρα της Γης»

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr