Επικαιρότητα

'Αντίο' στο χαρτί λέει η Sony με το Digital Paper

'Αντίο' στο χαρτί λέει η Sony με το Digital Paper Εάν ανήκετε σε επαγγέλματα όπου το χαρτί είναι αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς σας τότε η νέα συσκευή που παρουσίασε σήμερα η Sony, ονόματι Digital Paper, ίσως να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη, αφού φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το χαρτί σε ποικίλες μορφές.

Η συσκευή έχει διαγώνιο οθόνης 13,3 ιντσών, δηλαδή όσο περίπου μια κόλλα Α4, και ανάλυση 1600 x 12000 pixels χωρίς να διαθέτει οπίσθιο φωτισμό ενώ για την πιστότατη απεικόνιση των εγγράφων PDF, τα οποία είναι και τα μόνα που αναγνωρίζει, βοηθάει η τεχνολογία E-Ink Mobius, αλλά και η εύκαμπτη οθόνη υψηλού κοντράστ.

Το μοναδικό της πλεονέκτημα απέναντι σε ένα tablet είναι ότι εμφανίζει νομικά και άλλα επίσημα έγγραφα στην κανονική τους διάσταση, χωρίς να χρειάζεται να ζουμάρει ο χρήστης για να δει τις λεπτομέρειες.

Το Digital Paper, ζυγίζει 358 γραμμάρια, έχει αποθηκευτικό χώρο 2.8GB και παρέχει στον χρήστη ένα stylus, δηλαδή μια ειδική γραφίδα, για την εισαγωγή και επεξεργασία δεδομένων.

Στα αρνητικά της συσκευής που θα κοστίζει 1.100 δολάρια, συγκαταλέγονται η αδυναμία της για αποστολή και λήψη email, η συμβατότητα με ένα μόνο είδος αρχείο εγγράφου, καθώς και το ότι δεν επιτρέπει την εγκατάσταση άλλων προγραμμάτων ή εφαρμογών πέραν των προεγκατεστημένων.

 

Πηγή:http://www.lifo.gr