Επικαιρότητα

Λαμπτήρες που συνδέονται με κινητά και tablets λανσάρει η Samsung

Λαμπτήρες που συνδέονται με κινητά και tablets λανσάρει η Samsung Νέους, έξυπνους λαμπτήρες λανσάρει η Samsung, με καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως δυνατότητα σύνδεσης με «έξυπνες» συσκευές τηλεφώνου και υπολογιστές - ταμπλέτες.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παρουσιάσει επίσημα το νέο της προϊόν στην έκθεση Light+ Building 2014, η οποία θα λάβει χώρα στη Φρανκφούρτη από 30 Μαρτίου έως και 4 Απριλίου.

Αντίθετα με ότι συμβαίνει με τους υπόλοιπους «έξυπνους» λαμπτήρες LED, που ελέγχονται από τον χρήστη μέσω WiFi, η νέα Samsung Smart Bulb χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth.

Ως αποτέλεσμα, ο έλεγχος του λαμπτήρα γίνεται απευθείας από «έξυπνες» συσκευές τηλεφώνου και υπολογιστές - ταμπλέτες, χωρίς να είναι αναγκαία η σύνδεση σε κάποιο δίκτυο).

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει μέχρι και 64 διαφορετικούς λαμπτήρες. Οι νέοι «έξυπνοι» λαμπτήρες προσφέρουν την επιλογή ρύθμισης της φωτεινότητας, με κατώτατο όριο το 10%.

Όσο για τη διάρκεια ζωής τους, οι κατασκευαστές υπολογίζουν, ότι μπορούν να λειτουργούν έως και 15.000 ώρες. Με λίγα λόγια, σχεδόν 10 χρόνια.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr