Επικαιρότητα

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στην Καλλιθέα

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στην Καλλιθέα Πολλές δράσεις και ευφάνταστες εκπλήξεις περιμένουν τους λιλιπούτειους βιβλιοφάγους την Κυριακή 30 Μαρτίου στην Καλλιθέα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας. Η ξεχωριστή αυτή γιορτή θα στηθεί στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Καλλιθέας (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου) και της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας (Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου), με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Καλλιθέας να καλωσορίζει τους επισκέπτες από τις 11:00 το πρωί, αλλά και έναν ξυλοπόδαρο που θα διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους.

Την έναρξη των εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εκθέσεις παιδικού βιβλίου, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, εικαστικά εργαστήρια και προβολές, θα «σημάνει» ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, επί της οδού Φιλαρέτου, που θα εντυπωσιάζει το κοινό.

Στον χώρο θα φιλοξενηθεί, από τις 11:30-19:00, έκθεση παιδικού βιβλίου με θέμα την αρχαία Ελλάδα, με βιβλία από τις συλλογές της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας και εκδόσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Επίσης, από τις 11:30-22:00, θα παρουσιαστεί η έκθεση «Ταξιδεύοντας με ένα πινέλο», με έργα παιδιών που συμμετείχαν στα εργαστήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας.

 

Πηγή:http://www.clickatlife.gr