Επικαιρότητα

Οι καλύτερες διαδρομές για ποδήλατο στην Ευρώπη

Οι καλύτερες διαδρομές για ποδήλατο στην Ευρώπη Φυσικά, χρειάζεται και το μέρος να προσφέρει τη δυνατότητα στους ποδηλάτες να κάνουν πεντάλ χωρίς να ανησυχούν για τα αυτοκίνητα, την κίνηση, τους πεζούς, την ασφάλειά τους και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βρεθεί στο δρόμο τους.

Αν μάλιστα, πρόκειται για ένα μέρος χωρίς καθόλου κίνηση τότε η διαδρομή μπορεί να είναι ακόμη πιο απολαυστική, μέσα στην ηρεμία της Φύσης.

Δείτε παρακάτω τις πέντε καλύτερες, γραφικές διαδρομές για ποδήλατο της Ευρώπης, σύμφωνα με το aluxurytravelblog.com:

Tejo River Bike Path, Λισαβόνα, Πορτογαλία

Το μονοπάτι Tejo River Bike Path βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας, γιατί όμοιό του… δεν υπάρχει! Αντί για τις συνηθισμένες λωρίδες, βέλη και διακεκομμένες γραμμές που ορίζουν τους ποδηλατοδρόμους, αυτή η διαδρομή έχει "χαρτογραφηθεί" με τους στίχους του διάσημου πορτογάλου συγγραφέα Fernando Pessoa στο ποίημά του "Guardador de Rebanhos". Εκτός από αυτό προσφέρει στους ποδηλάτες μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Loire River Bike Path, Loire Valley, Γαλλία

Η ποδηλατική διαδρομή από το Saint-Nazaire στο Orleans μέσω της κοιλάδας Loire Valley είναι μία από τις πιο διάσημες ποδηλατικές διαδρομές της Γαλλίας. Μέρος της διαδρομής καλύπτει ένα τμήμα μιας περιοχής που έχει ανακηρυχτεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς από την Ουνέσκο, μέσα από κάστρα το ένα πιο εντυπωσιακό από το άλλο. Χάρη στο σχετικά επίπεδο έδαφος η διαδρομή είναι κατάλληλη για κάθε ποδηλάτη, ακόμη και για παιδιά.

Lake Annecy, Pays de Savoie, Γαλλία

Η λίμνη Annecy είναι η τρίτη μεγαλύτερη της Γαλλίας και δημιουργείται από το λιώσιμο των πάγων από τα γύρω βουνά. Είναι γνωστή ως «η καθαρότερη λίμνη της Ευρώπης» και λόγω αυτού αποτελεί έναν εξαιρετικά δημοφιλή, τουριστικό προορισμό. Σχετικά πρόσφατα κατασκευάστηκε μια ποδηλατική διαδρομή περιμετρικά της λίμνης, προκειμένου να… αυξηθούν οι τουριστικές επισκέψεις στην περιοχή.

Valsugana Bike Path, Trento, Ιταλία

Η συγκεκριμένη ποδηλατική διαδρομή προσφέρει στους αναβάτες μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τη Φύση, να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν από τις πολύβουες ιταλικές πόλεις, με το απίστευτο μποτιλιάρισμα στους δρόμους. Η διαδρομή εκτείνεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων και περνά δίπλα από τον ποταμό Brenta, ενώ είναι ιδανική τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους… στο πεντάλ!

S’Albufera Nature Park, Μαγιόρκα

Το Εθνικό Πάρκο S’Albufera είναι ο μεγαλύτερος και πιο σημαντικός υγρότοπος της Μαγιόρκα. Καταλαμβάνει έκταση 1.700 εκταρίων από έλη και θίνες, ενώ αποτελεί προορισμό για όσους θέλουν να παρατηρούν πουλιά. Μέσα στο πάρκο έχει δημιουργηθεί ειδική διαδρομή για τους ποδηλάτες, που θέλουν να γνωρίσουν τη Φύση της περιοχής από κοντά.

 

Οι καλύτερες διαδρομές για ποδήλατο στην Ευρώπη

Οι καλύτερες διαδρομές για ποδήλατο στην Ευρώπη

Πηγή:http://www.news.gr