Επικαιρότητα

To υβριδικό πλυτελές σκάφος....

To υβριδικό πλυτελές σκάφος.... Το Pilot DSe Hybrid, μήκους 40 ποδών, είναι το πρώτο σκάφος στην κατηγορία του που εκμεταλλεύεται την ηλιακή και την αιολική ενέργεια υβριδικά με τους συμβατικούς κινητήρες πετρελαίου.

Το σκάφος μπορεί να ταξιδεύει με ταχύτητα 6 κόμβων/ώρα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την ηλιακή ενέργεια, ενώ αν προστεθεί η ισχύς από την καύση πετρελαίου τότε η ταχύτητα ξεπερνά τους 13 κόμβους.

Ασφαλώς το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε συνδυασμό με τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, δεν σημαίνει πως γίνεται κάποιου τύπου "έκπτωση" στα συστήματα τεχνολογίας και άνεσης των επιβατών.

Έτσι, υπάρχει εγκατεστημένο ραντάρ και πλοηγός, σύστημα αυτόματου πιλότου, τηλεόραση HD, κλιματισμός 4 ζωνών, πλήρης κουζίνα με ψυγείο και παγομηχανή!

To σκάφος αποδεικνύει περίτρανα, πως οι ανανεώσιμες πηγές όχι μόνον δε μειώνουν την αίσθηση πολυτέλειας, αλλά δίνουν μια προστιθέμενη αξία στις αποδράσεις με πραγματικά μικρό κόστος.

Δυστυχώς, όπως κάθε τι καινοτόμο και πολυτελές, το σκάφος είναι μόνο για γεμάτα πορτοφόλια καθώς ο τυχερός υποψήφιος ιδιοκτήτης του πρέπει να δαπανήσει το ποσό των 600.000$ για να το αποκτήσει...

 

To υβριδικό πλυτελές σκάφος....

To υβριδικό πλυτελές σκάφος....