Επικαιρότητα

Το Porto Carras Grand Resort έλαβε διάκριση Green Key Award 2014

Το Porto Carras Grand Resort έλαβε διάκριση Green Key Award 2014 Μία ακόμα διάκριση για το Porto Carras Grand Resort και για τα τρία ξενοδοχεία του συγκροτήματος της Χαλκιδικής, Porto Carras Meliton 5*, Porto Carras Sithonia 5* και Villa Galini, τα οποία βραβεύθηκαν για μια ακόμη χρονιά με το οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key Eco Label.

Το Green Key αντιπροσωπεύει παγκοσμίως το σύμβολο ποιότητας της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οικολογικής διαχείρισης (eco-label) των ξενοδοχειακών μονάδων, με εθνικό χειριστή την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Η βράβευση με το Green Key καταδεικνύει την υπευθυνότητα της επιχείρησης απέναντι στο περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο. Τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο από την Εθνική Επιτροπή Κρίσεων του Προγράμματος Green Key της ΕΕΠΦ.

Τα ξενοδοχεία αξιολογούνται για το σύνολο των περιβαλλοντικών τους ενεργειών που αφορά τόσο στη διαχείριση της μονάδας, όσο και στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, των πελατών, των προμηθευτών, των συνεργατών και της τοπικής κοινωνίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα τρία βραβεία Green Key για το 2014 επιβραβεύουν με τον καλύτερο τρόπο τις συντονισμένες ενέργειες του Porto Carras Grand Resort που εδώ και δεκατέσσερα χρόνια αποτελεί πρότυπο τουριστικό και οικολογικό προορισμό. Το Porto Carras Grand Resort διαθέτει: εργοστάσιο αφαλάτωσης θαλάσσιου και παραγωγής πόσιμου ύδατος, τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό, βιολογικές καλλιέργειες, ανάπτυξη χλωρίδας, προστασία πανίδας, συστηματική ανακύκλωση και ποιοτικό έλεγχο προϊόντων, ενώ βραβεύεται κάθε χρόνο με Γαλάζιες Σημαίες για τις τρεις παραλίες και τη μαρίνα.

 

Πηγή:http://www.in.gr