Επικαιρότητα

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας Τη μεγαλύτερη εμπλοκή των νέων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την αλλαγή του κλίματος επιδιώκει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η αυριανή εκδήλωση στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με την ευκαιρία του εορτασμού της 23ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας.

Το θέμα της ημερίδας είναι «Καιρός και κλίμα- εμπλέκοντας τους νέους» και θα μιλήσουν καθηγητές, μετεωρολόγοι κ.ά.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της ΕΜΥ, ταξίαρχος Δημήτριος Κονιδάρης, οι νέοι άνθρωποι αποτελούν πηγές καινοτομίας και φρέσκων ιδεών σχετικά με τις πιθανές λύσεις των προβλημάτων και έχουν την ικανότητα να προωθήσουν τις προσπάθειες για τον μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή. Προς αυτή την κατεύθυνση, η ΕΜΥ, διαθέτοντας τις απαραίτητες υποδομές, επιζητά την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της συνεργασίας με την πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα, ώστε από κοινού να συνεισφέρουν στην προσπάθεια εμπλοκής των νέων στην αντιμετώπιση των κινδύνων που θα φέρει η κλιματική αλλαγή, πρόσθεσε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας, που αριθμεί 191 κράτη μέλη, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας στις 23 Μαρτίου, σε ανάμνηση αυτής της ημέρας του 1950, που τέθηκε σε ισχύ η ιδρυτική συνθήκη του. Τη συγκεκριμένη ημέρα, οι εθνικές μετεωρολογικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό, προκειμένου να ενημερωθεί από τους μετεωρολόγους για το έργο και την καθοριστική συμβολή τους στην προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος αλλά και για τη συνεισφορά τους στην οικονομική ανάπτυξη.

Αύριο, το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΕΜΥ από τις 13:00 έως τις 17:00.

 

Πηγή:http://www.energyin.gr