Επικαιρότητα

Οι καλύτερες φωτογραφίες του κόσμου για το 2014

Οι καλύτερες φωτογραφίες του κόσμου για το 2014 Ανακοινώθηκαν οι νικητές για τα Παγκόσμια φωτογραφικά βραβεία της Sony για το 2014 στις κατηγορίες Ανοιχτού Διαγωνισμού, Νέων και Εθνικών Βραβείων.

Οι νικητές επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 70.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Και οι τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού κρίθηκαν για μία φωτογραφία. Οι δέκα νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του Φωτογράφου της Χρονιάς, καθώς και για ένα χρηματικό έπαθλο ύψους $5.000.

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ:

Η κατηγορία αυτή απευθύνεται σε όλους τους φωτογράφους. Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Nigel Atherton, δήλωσε τα εξής: «Η Φωτογραφία είναι μια γλώσσα που υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα και τους πολιτισμούς, τη φυλή, το φύλο και το κοινωνικό υπόβαθρο. Η ποίησή της αγγίζει την καρδιά και το μυαλό των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και πουθενά αλλού αυτό δεν αποδεικνύεται καλύτερα παρά στα συγκεκριμένα βραβεία. Δεν υπάρχουν νικητές στην Ανοικτή Κατηγορία της φετινής χρονιάς που να είναι από την ίδια χώρα αλλά όλοι μοιράζονται την ικανότητα να ερμηνεύσουν οπτικά τον κόσμο γύρω τους με ένα μοναδικό και σαγηνευτικό τρόπο».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ:

Η Κατηγορία Νέων απευθύνεται σε φωτογράφους κάτω των 20 ετών και έχει ως σκοπό να ανακαλυφθούν νέα και ανερχόμενα ταλέντα. Από τους τρεις νικητές των κατηγοριών θα επιλεχθεί στις 30 Απριλίου ο «Νέος φωτογράφος της χρονιάς».

ΕΘΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

38 χώρες έλαβαν μέρος σε αυτή την κατηγορία, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Τα Εθνικά βραβεία τιμούν την καλύτερη φωτογραφία ενός φωτογράφου από μία χώρα, ενώ οι κατά τόπους κριτικές επιτροπές αποτελούνται από έμπειρους φωτογράφους της ίδιας χώρας.

 

Οι καλύτερες φωτογραφίες του κόσμου για το 2014

Οι καλύτερες φωτογραφίες του κόσμου για το 2014

Πηγή:http://www.athensvoice.gr