Επικαιρότητα

Ηρθε και επίσημα η Ανοιξη: H Google υποδέχεται την εαρινή ισημερία με ένα ανθισμένο doodle

Ηρθε και επίσημα η Ανοιξη: H Google υποδέχεται την εαρινή ισημερία με ένα ανθισμένο doodle Σήμερα το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 18:57 ώρα Ελλάδας αρχίζει επίσημα η Ανοιξη του 2014 στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η Ελλάδα, ενώ αντίστροφα στο νότιο ημισφαίριο ξεκινά το φθινόπωρο.

Η αρχή της Ανοιξης γίνεται με την εαρινή ισημερία, όταν η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι σχεδόν ίσες. Οι ισημερίες (εαρινή και φθινοπωρινή) καθορίζουν την έναρξη της άνοιξης και του φθινοπώρου, ενώ τα ηλιοστάσια (θερινό και χειμερινό) προσδιορίζουν την έναρξη του καλοκαιριού και του χειμώνα αντίστοιχα.

Παρόλο που θεωρούμε τον Μάρτιο πρώτο μήνα της Ανοιξης, ουσιαστικά αυτή η εποχή δεν έχει σταθερή ημερομηνία εκκίνησης και οι εποχές του έτους, δεν έχουν ίδια διάρκεια. Η πρώτη μέρα της Ανοιξης μπορεί να είναι από 19 έως 21 Μαρτίου.

Φέτος, στο βόρειο ημισφαίριο ο χειμώνας διαρκεί περίπου 89 μέρες (λιγότερες από όλες τις εποχές), η Ανοιξη σχεδόν 93 μέρες, το καλοκαίρι σχεδόν 94 μέρες (περισσότερες από όλες τις εποχές) και το φθινόπωρο σχεδόν 90 μέρες.

Την έναρξη της Ανοιξης γιορτάζει και το Google αφιερώνοντας το σημερινό ανθισμένο του Doodle στην υποδοχή της ομορφότερης εποχής του χρόνου.

 

Πηγή:http://www.iefimerida.gr