Επικαιρότητα

H Facebook θα προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο με ηλιακά αεροσκάφη!

H Facebook θα προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο με ηλιακά αεροσκάφη! Αυτή την εποχή η Facebook επιχειρεί να εξαγοράσει την εταιρεία κατασκευής ηλιακών αεροσκαφών Titan Aerospace! Η εν λόγω εταιρεία, κατασκευάζει το Solara, ένα αεροσκάφος που αποκλειστικά κινείται με ηλιακή ενέργεια, ενώ μπορεί να πραγματοποιεί πτήσεις σε ύψος 12.5 μιλίων από το έδαφος ενώ η διάρκεια της πτήσεις του μπορεί να είναι 5 ολόκληρα χρόνια! Ναι, σωστά διαβάσατε, πτήση με διάρκεια 5 χρόνια!

H Facebook, προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα ηλιακά αυτά αεροσκάφη, που κινούνται με ενέργεια που συλλέγουν τα εγκατεστημένα φωτοβολταικά πάνελ στο σύνολο του κελύφους του, για την παροχή internet σε μέρη όπου έχουν ελάχιστη ή και καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τα σχέδια της Facebook ανακοινώθηκαν την περασμένη Δευτέρα στην Βαρκελώνη, ενώ εάν ευοδωθεί η προσπάθεια εξαγοράς της ΤΙΤΑΝ, αυτή θα κοστίσει 60 εκ. δολάρια. Στη συνέχεια θα κατασκευαστούν 11.000 τέτοια μικρά αεροσκάφη!

Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους, αυτό έχει μήκος φτερού 15 περίπου μέτρων, ενώ το σύνολο της εγκατεστημένης ισχύος των φωτοβολταικών είναι 7kW, που είναι ικανό να φορτίσει τις μπαταρίες για τις ανάγκες νυχτερινών πτήσεων, με συνέπεια το SOLARA να μπορεί να παραμείνει εν πτήση για το σύνολο του κύκλου ζωής των μπαταριών, που είναι 5 έτη!

Κατά τη διάρκεια της πτήσης του, θα καλύπτει απόσταση 2.5 εκ. μιλίων ενώ η ταχύτητα του είναι 65 μίλια/ώρα.

Το αεροσκάφος αρχικά σχεδιάστηκε για την επίβλεψη καλλιεργειών και την παρατήρηση μετεωρολογικών φαινομένων. Εάν όμως τελεσφορήσει η εξαγορά, τότε η facebook θα τα χρησιμοποιήσει αποκλειστικά για ο γιγαντιαίο της project, το internet.org μέσω του οποίου θα φέρει στα 2/3 του πλανήτη πλήρη πρόσβαση στο internet.

 

H Facebook θα προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο με ηλιακά αεροσκάφη!