Επικαιρότητα

O Πύργος του Άιφελ γίνεται....πράσινος!

O Πύργος του Άιφελ γίνεται....πράσινος! Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο έργο, που αφορά την πλήρη ανακατασκευή του 1ου ορόφου του Πύργου του Άιφελ. Με την ολοκλήρωση του έργου, στον πρώτο όροφο θα στεγαστεί το κέντρο υποδοχής του Πύργου μπροστά από τους ανελκυστήρες, ενώ η υπάρχουσα αίθουσα θα επεκταθεί με την κατασκευή αίθουσας συνεδρίου αλλά και μικρό αμφιθέατρο χωρητικότητας 200 ατόμων.

Ο 1ος όροφος βρίσκεται σε ύψος 57 μέτρων, και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε το πάτωμα να κατασκευαστεί από γυαλί το οποίο θα χαρίσει την απόλυτη θέα στους επισκέπτες!

Έχει ήδη σχεδιαστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση ΑΜΕΑ καθώς και κάθε απαραίτητη κατασκευή για την εξυπηρέτηση τους.

Το όλο έργο θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές εξοικονόμησης ενέργειας ενώ επιχειρείται το ανθρακικό αποτύπωμα της λειτουργείας του να είναι το ελάχιστο δυνατό.

Για το σκοπό αυτό, θα εγκατασταθούν φωτοβολταικά πάνελ, ενώ ο φωτισμός θα γίνεται αποκλειστικά με τεχνολογία LED. Ταυτόχρονα, θα εγκατασταθούν 4 ανεμογεννήτριες καθέτου άξονα για την τροφοδότηση των δικτύων πόσιμου νερού, ενώ προβλέπεται και συλλογή και ανακύκλωση των ομβρίων υδάτων!

Το όλο έργο ήδη βρίσκεται σε κατασκευή από το 2012, ενώ το συνολικό κόστος θα ανέλθει στα 34.6 εκατομμύρια ευρώ.

 

O Πύργος του Άιφελ γίνεται....πράσινος!

O Πύργος του Άιφελ γίνεται....πράσινος!