Επικαιρότητα

Εcocycle - Αισιόδοξη πρωτοβουλία μαθητών

Εcocycle - Αισιόδοξη πρωτοβουλία μαθητών Αισιόδοξη και καινοτόμα πρωτοβουλία είναι η Ecocycle – μια πρωτοποριακή “εταιρεία” με διαδικτυακό προφίλ και οικολογική δράση αλλά και με λειτουργία, σαφώς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Πανελληνίου διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με βασικό χορηγό τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Θεμιστοκλής». Την δημιουργική ομάδα των νεαρών “επιχειρηματιών” αποτελούν 10 παιδιά της Α’ Λυκείοιυ του σχολείου “Θεμιστοκλής” με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Τάσο Καρατάσιο και εξωτερικό εθελοντή τον κ. Σταύρο Μάντζαρη.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της δραστηριότητας αυτής είναι: www.ecocycle.gr, ενώ παράλληλα, μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να παρακολουθεί τις πρωτοβουλίες και το έργο της ομάδας απο το facebook, το twitter, αλλά και μέσω του youtube.

Σκοπός των ευαίσθητων κοινωνικά και περιβαλλοντικά νεαρών της ομάδας “Ecocycle” είναι να γίνουν η αφορμή για την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης όλων των συνανθρώπων τους. Γι’ αυτούς, ο τρόπος είναι απλός.

Δημιούργησαν την πλατφόρμα, www.ecocycle.gr, στην οποία μπορεί να μπει κάθε ενδιαφερόμενος και ν’ ανταλλάξει κάθε αντικείμενο που έχει στη διάθεσή του και δεν το χρειάζεται πλέον, με άλλα αντικείμενα που προσφέρουν οι χρήστες του site της Ecocycle.

Τόσο τα παιδιά όσο και οι καθηγητές τους τονίζουν ιδιαίτερα πως, φυσικά, δεν υπάρχει αμοιβή ούτε κάθε μορφής οικονομικό όφελος απ’ αυτή τη δραστηριότητα – είναι όλα εθελοντικά, δωρεάν και με πολλή αγάπη για τη κοινωνία, το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Το σύνθημα των παιδιών της Ομάδας Ecocycle είναι : «Αυτό που δεν θέλετε εσείς, για κάποιον άλλο είναι σημαντικό. Μην το πετάξετε! Χαρίστε το».

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων συμμετέχουν συνολικά 28 σχολεία απο την Αττική και τα νησιά της χώρας, ενώ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012. Ποιός θα ‘ναι ο νικητής;

Μα, όλα τα παιδιά, φυσικά! Ολα τα παιδιά που τους δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουν με στόχο την κοινωνική προσφορά και με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησής τους.

 

Πηγή:http://www.4green.gr