Επικαιρότητα

5η Διεθνής Έκθεση Ecotec

5η Διεθνής Έκθεση Ecotec Ξεκίνησε την Πέμπτη 15 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 18 Μαρτίου, η 5η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης «Ecotec - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» που διοργανώνει κάθε χρόνο η «T Expo» στο εκθεσιακό κέντρο «Expo Athens», στην Ανθούσα Αττικής.

Από τους μεγάλους επενδυτές, από το ίδιο το κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι τον απλό ιδιοκτήτη ενός ακινήτου, η εκμετάλλευση των φυσικών και ανεξάντλητων πηγών ενέργειας, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για κέρδος ή έστω σημαντική περικοπή των εξόδων για ενέργεια.

Στην εφετινή «Ecotec» οι εταιρίες που συμμετέχουν ξεπερνούν για άλλη μια φορά τις 200 καλύπτοντας με τα εκθέματά τους ολόκληρη την γκάμα των τεχνολογιών περιβάλλοντος: Από Φωτοβολταϊκά και άλλα συστήματα εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι συστήματα διαχείρισης παντός είδους αποβλήτων, εξοικονόμησης ενέργειας, ανακύκλωσης κλπ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως από παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναμένεται εφέτος και το «Ecoforum», το τριήμερο συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο παράλληλα με την έκθεση. Ημερίδες στο πλαίσιό του έχουν ήδη προγραμματίσει μεταξύ άλλων η Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Ε.Ε.Δ.Σ.Α), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμός Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ), το Συμβούλιο Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ), ενώ όπως κάθε χρόνο θα πλαισιωθεί και από πλήθος εταιρικών εκδηλώσεων και παρουσιάσεων καινοτόμων προϊόντων.

Η «Ecotec - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» διοργανώνεται κάθε χρόνο από την «T Expo», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και υποστηρίζεται από όλους σχεδόν τους φορείς του χώρου.