Επικαιρότητα

Ο εξωτικός Κόκκινος Πελαργός

Ο εξωτικός Κόκκινος Πελαργός Όλοι γνωρίζουμε τον κλασικό, λευκό πελαργό που χτίζει την φωλιά του στους στύλους της ΔΕΗ και στις καμινάδες των σπιτιών και στέκεται περήφανος στο ένα πόδι.

Πολύ μακριά από την Ελλάδα, στην τροπική Νότια Αμερική, υπάρχει ένας διαφορετικός, εξωτικός πελαργός. Ο Κόκκινος Πελαργός (Scarlet Ibis). Είναι το εθνικό πουλί του Τρινιντάντ και Τομπάγκο και σύμβολο του στρατού της χώρας.

Αυτό το εντυπωσιακό είδος πουλιού ανήκει στην οικογένεια των Θρησκειορνιθιδών – παραδοσιακά κατατάσσονται στα πελαργόμορφα- και το χρώμα του οφείλεται στα κόκκινα καρκινοειδή (π.χ καβούρια) που τρώει στους τροπικούς βάλτους. Σε νεαρή ηλικία είναι γκρι ή λευκός αλλά καθώς μεγαλώνει, παράγει σταδιακά το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα στα φτερά του.

Ο Κόκκινος Πελαργός ζει περίπου 15 χρόνια ελεύθερος στην φύση. Είναι εντελώς κόκκινος- εκτός από την μαύρες άκρες των φτερών του- φωλιάζει σε δέντρα και παράγει δύο έως τέσσερα αυγά. Η διατροφή του αποτελείται επίσης από ερπετά, βατράχια και μαλακόστρακα.

 

Πηγή:http://www.news.gr