Επικαιρότητα

Ο ναός της....Μπύρας

Ο ναός της....Μπύρας Εικοσιπέντε χρόνια δουλειάς και 1,5 εκατομμύριο άδεια μπουκάλια μπύρας χρειάστηκαν οι μοναχοί στην πόλη Khun Han στα βόρειο- ανατολικά της Ταϊλάνδης, προκειμένου να κτίσουν το συγκρότημα του ναού τους. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό ομολογουμένως.

Η ιδέα ξεκίνησε από την επιθυμία τους να απαλλάξουν το περιβάλλον από τα άφθονα μπουκάλια που σωρεύονταν στην περιοχή. Ξεκίνησαν το 1984, αλλά δεν άργησε η ιδέα να μεταλλαχθεί σε …αρχιτεκτονική.

Η αρχιτεκτονική της …μπουκάλας δεν είναι διόλου καινούργια υπόθεση. Το πρώτο “μπουκαλόσπιτο”, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, κτίστηκε το 1902 στη Νεβάδα, με χρήση 10.000 φιαλών. Πολύ λιγότερα, περίπου 5.000 άδεια μπουκάλια και έξη μήνες δουλειάς, χρειάστηκε η Olga Queen για να κτίσει το σπίτι της στο Novoshakhtinsk της Ρωσίας. Χρησιμοποίησε ξύλα για το σκελετό και τσιμέντο για να στερεώσει τα μπουκάλια. Το γυαλί, βέβαια, δεν είναι το ιδανικό υλικό για τις χαμηλές θερμοκρασίες της Ρωσίας, αλλά ο αέρας που είναι παγιδευμένος μέσα στα μπουκάλια προσφέρει ικανοποιητική μόνωση.

Αντίθετα, ο Alfredo Santa Cruz και η οικογένεια του έχτισαν το σπίτι τους, στο Puerto Iguazu, κοντά στα σύνορα μεταξύ Αργεντινής και Βραζιλίας, από χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια, Tetra Packs και θήκες για CD. Χρησιμοποίησαν 1.200 πλαστικά μπουκάλια για τους τοίχους, 1.300 κουτιά Tetra Pack από γάλα και κρασί για την σκεπή, 140 θήκες CD για τις πόρτες και τα παράθυρα και 320 μπουκάλια για τα έπιπλα.

Αυτοί και πολλοί άλλοι απέδειξαν πως τίποτα δεν είναι για πέταγμα, αρκεί να υπάρχει φαντασία.

 

Ο ναός της....Μπύρας

Πηγή:http://www.tee.gr