Επικαιρότητα

Παγοδρομίες κάτω από Ανεμογεννήτριες στη Σουηδία!

Παγοδρομίες κάτω από Ανεμογεννήτριες στη Σουηδία! Μοναδικές και σπάνιας ομορφιάς εικόνες μας μεταφέρει ο φακός ερασιτέχνη φωτογράφου από τη Λίμνη Βάνερν στη Σουηδία.

Στις υπέροχες φωτογραφίες διακρίνονται παγοδρόμοι που με τα πέδιλα τους διασχίζουν τα παγωμένα νερά της λίμνης κάτω από τις εγκατεστημένες υπεράκτιες ανεμογεννήτριες!

Το θέμα μας ανέδειξε ο Κώστας Γκαράκης, ενεργειακός μηχανικός, ο οποίος πέρα από το επάγγελμα και την τριβή του με τα αιολικά πάρκα, είναι και λάτρης της φύσης. Στην προκειμένη περίπτωση, η φύση όχι μόνο δεν αλλοιώνεται σε παραλίμνιο προστατευμένο περιβάλλον, αλλά αναδεικνύεται με τρόπο εμφατικό, σε μια από τις πλέον προηγμένες χώρες της Ευρώπης, τη Σουηδία.

Το Αιολικό πάρκο αποτελείται από 10 ανεμογεννήτριες, ισχύος 3MW έκαστη, ο άξονας των πτερυγίων βρίσκεται στα 90μ, ενώ η διάμετρος τους είναι 100μ!

Οι ανεμογεννήτριες αυτές ηλεκτροδοτούν περισσότερα από 16.700 σπίτια στη Σουηδία, ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 μειώνονται κατά 34.000 τόνους ετησίως.

Οι εικόνες είναι πραγματικά απολαυστικές, ενώ το παράδειγμα αυτό μας δίνει ώθηση για να απεμπλακούμε από τους όποιους στρουθοκαμηλισμούς στην απαγόρευση ή την αξιοποίηση των κατάλληλων εδαφών με αιολική ενέργεια...

 

Παγοδρομίες κάτω από Ανεμογεννήτριες στη Σουηδία!

Παγοδρομίες κάτω από Ανεμογεννήτριες στη Σουηδία!