Επικαιρότητα

Ανεμογεννήτριες στο Ξενοδοχείο Hilton στη Florida

Ανεμογεννήτριες στο Ξενοδοχείο Hilton στη Florida Το Ξενοδοχείο Hilton Fort Lauderdale Beach Resort στη Florida των Η.Π.Α εγκατέστησε πρόσφατα 6 ανεμογεννήτριες στο δώμα του 25 ορόφων κτιρίου.

Οι ανεμογεννήτριες είναι τεχνολογίας καθέτου άξονα ενώ η ισχύς τους είναι 4kW έκαστη. Οι ανεμογεννήτριες αυτές αναμένεται να ηλεκτροδοτήσουν περίπου 370 δωμάτια επισκεπτών, ενώ σύμφαωνα με τις σχετικές μελέτες, η απόσβεση της επένδυσης θα είναι περίπου δεκαετής.

Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών αποτελεί τμήμα του προγράμματος "πράσινης" ενέργειας και εξοικονόμησης που το ξενοδοχείο προτίθεται να εφαρμόσει.

Το επόμενο στάδιο αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταικών στη στέγη του ξενοδοχείου. Επίσης έχει ήδη εγκατασταθεί σύστημα κομποστοποίησης για την ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων και φαγητών, ενώ μέσα στους επόμενους 2 μήνες το Hilton θα εφοδιαστεί και με εγκατάσταση για φόστιση ηλεκτρικών οχημάτων!

Το Ηilton έχει την πολιτική της οικολογικής ανάπτυξης του από το 2007 όταν και πρωτολειτούργησε, με την εγκατάσταση ηλεκτρολογικών αυτοματισμών και λαμπτήρων LED που συμβάλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Ανεμογεννήτριες στο Ξενοδοχείο Hilton στη Florida

Ανεμογεννήτριες στο Ξενοδοχείο Hilton στη Florida