Επικαιρότητα

EQUAL: To πρώτο οικολογικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για ΑΜΕΑ

EQUAL: To πρώτο οικολογικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για ΑΜΕΑ Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση από την Absolute Design έρχεται να δώσει μια νέα διάσταση στην οικολογική και εύκολη μετακίνηση των ΑΜΕΑ.

Η Absolute Design, από την Κροατία, προχώρησε στο σχεδιασμό οχήματος το οποίο να είναι αποκλειστικής χρήσης για ανθρώπους που χρησιμοποιούν αμαξίδιο, ενώ ταυτόχρονα το όχημα αυτό θα είναι ηλεκτρικό.

Οπτικά, το όχημα είναι σχεδιαστικά αρκετά κοντά στα δημοφιλή Smart, η μεγάλη τους όμως διαφορά αφορά τον τρόπο εισόδου του χρήστη του οχήματος. Έτσι, δεν υπάρχουν οι κλασσικές πλευρικές πόρτες, καθώς η είσοδος πραγματοποιείται από την πίσω πόρτα του οχήματος η οποία και ανασηκώνεται πλήρως επιτυγχάνοντας την εύκολη είσοδο στο όχημα.

Ο σχεδιασμός είναι πραγματικά επικεντρωμένος στη δυνατότητα που έχει ο χρήστης να εισέρθει στο όχημα δίχως την ανάγκη για βοήθεια από δεύτερο άτομο! Χαρίζει έτσι την πλήρη ανεξαρτησία κατά τη μετακίνηση.

Οι κατασκευαστές προέβλεψαν και τη δυνατότητα του χρήστη για οδήγηση του οχήματος με χέρια, με τη χρήση κατάλληλων χειριστηρίων, ενώ έχουν δώσει ένα ιδιαίτερα φουτουριστικό σχεδιασμό τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου!

Τέλος, ισχυρίζονται πως η αυτονομία του είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, ενώ το οικολογικό αυτό όχημα φέρεται να διαθέτει μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους από τα συμβατικά smart!

 

EQUAL: To πρώτο οικολογικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για ΑΜΕΑ

EQUAL: To πρώτο οικολογικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για ΑΜΕΑ