Επικαιρότητα

Ξεκινούν οι πωλήσεις του e-Golf στη Γερμανία

Ξεκινούν οι πωλήσεις του e-Golf στη Γερμανία Το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις αυτοκίνητο της Ευρώπης, το Golf της Volkswagen Group, βγαίνει πλέον και σε ηλεκτρικό μοντέλο!

Το νέο e-Golf, που έκανε την πρεμιέρα του στο Frankfurt International Auto Show τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανήκει πλέον στην παρέα του e-up! Και eco-up!, της σειράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Γερμανικής εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτου.

Το e-Golf, σχεδόν πανομοιότυπο με το μοντέλο που λειτουργεί με βενζίνη, φέρεται να επιτυγχάνει οικονομία 12,7kWh/100 km, με κόστος μόλις €3.28/100 km.

Τροφοδοτούμενο από έναν 85kW (114 hp) ηλεκτρικό κινητήρα, σε συνδυασμό με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 24,2kWh, το e-Golf διαθέτει στοιχεία ροπής 270Nm (200 lb.ft) με επιτάχυνση 0-100 km/h στον όχι και τόσο γρήγορο χρόνο των 10,4 δευτερολέπτων.

Το εμπρόσθιας κίνησης e-Golf προσφέρει επιλογές από τρεις τρόπους οδήγησης και έχει τέσσερα επίπεδα αναγεννητικής πέδησης. Η Volkswagen αναφέρει αυτονομία 190km με μια φόρτιση (ανάλογα με το στυλ οδήγησης), με περιορισμένη τελική ταχύτητα των 140 χλμ/ώρα.

Το e-Golf της Volkswagen πωλείται τώρα στη Γερμανία, σε τιμές που ξεκινούν από τα €34.900.

 

Πηγή:http://www.4green.gr