Επικαιρότητα

Νέα ηλιακή συστοιχία για την Mars Βόρειας Αμερικής

Νέα ηλιακή συστοιχία για την Mars Βόρειας Αμερικής Η Mars Chocolate North America, παρουσίασε μια νέα ηλιακή εγκατάσταση, 4,4 στρεμμάτων, στο εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Χέντερσον της Νεβάδα.

Η εγκατάσταση παρέχει το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται από το εργοστάσιο σοκολάτας, ακόμη και κατά τις ώρες αιχμής. «Αυτό είναι το δεύτερο έργο φωτοβολταϊκών που κατασκευάστηκε από την Juwi για την Mars», δήλωσε ο Michael Martin, διευθύνων σύμβουλος της JSI(Juwi Solar Inc.). «Είμαστε υπερήφανοι που παίζουμε αυτόν τον ρόλο στην προώθηση των περιβαλλοντικών και αειφορικών στόχων, αντικαθιστώντας την ενέργεια του δικτύου του με την πράσινη ενέργεια που παράγεται επί τόπου».

Η νέα Ethel M ηλιακή εγκατάσταση, διαθέτει 2.112 ηλιακούς συλλέκτες εδάφους, σε 4,4 στρέμματα, και είναι η μεγαλύτερη ηλιακή εγκατάσταση, παραγωγών τροφίμων στη Νεβάδα. Η εγκατάσταση θα παράγει 1.258 μεγαβατώρες, με μηδενικές εκπομπές ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, αντισταθμίζοντας 867 μετρικούς τόνους αερίων του θερμοκηπίου - ισοδύναμο με την κατάργηση περίπου 170 οχημάτων. Το έργο θα παράγει τόση ενέργεια όση χρησιμοποιούν 115 νοικοκυριά στη Νεβάδα, ετησίως.

Η Mars, έχει ως στόχο να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και σχεδιάζει να κατασκευάσει περισσότερες ηλιακές εγκαταστάσεις στους εργοαστασιακούς της χώρους στις ΗΠΑ. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί για 100% παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και μηδενισμό των εκπομπών έως το 2040.

 

Πηγή:http://www.4green.gr