Επικαιρότητα

H BMW χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκά στο μουσείο Zentrum

H BMW χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκά στο μουσείο Zentrum Η BMW ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ έκτασης 24.000 τετραγωνικών ποδιών, που θα τροφοδοτούν το μουσείο Zentrum, και εγκατέστησε νέους σταθμούς φόρτισης οχημάτων.

Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Spartanburg της Βόρειας Αμερικής, και εκτός από τα ηλιακά πάνελ, η εταιρεία εγκατέστησε και τρεις νέους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι νέες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών αποτελούνται από συνολικά 400 πάνελ, με το καθένα να αποδίδει 240 watt ενέργειας, και το έργο ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Southern Energy Management. Τα πάνελ αυτά τοποθετήθηκαν στο εμπρός μέρος των εγκαταστάσεων και παραπλεύρως του τοπικού αυτοκινητοδρόμου Interstate 85, ενώ το ποσό που επένδυσε η BMW στην εν λόγω εγκατάσταση έφτασε τα 500.000 δολάρια.

Πιο συγκεκριμένα ο Duncan Seaman, Υπεύθυνος Τμήματος και της Αγοράς για τις ΗΠΑ και τον Καναδά., δήλωσε ότι: «Το να προσθέσουμε μια νέα, εναλλακτική πλατφόρμα ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο της ενεργειακής μας πολιτικής αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη δέσμευσή μας σε βιώσιμες μεθόδους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο μας», και συμπλήρωσε ότι «αποτελεί την τέλεια εφαρμογή στις ήδη υπάρχουσες εναλλακτικές πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούμε όπως το υδρογόνο, και αντισταθμίζει την κατανάλωση των εγκαταστάσεων μας σε υγρά καύσιμα».

Τέλος, αξίζει να τονίσουμε ότι από το 2003 το μεθάνιο αποτέλεσε ένα υλικό που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον για την υποστήριξη των αναγκών του εργοστασίου (σε ποσοστό πάνω από 50%), ενώ το 2009 η εταιρεία επένδυσε 12 εκ. δολάρια για τη μείωση των ρύπων του με τη χρήση του φυσικού αερίου. Το αποτέλεσμα ήταν η μείωση των ρύπων να αγγίξει τους 92.000 τόνους CO2 το χρόνο που επίσης μεταφράζεται σε μείωση των λειτουργικών εξόδων της τάξης των 5 εκ. δολαρίων.

 

Πηγή:http://www.4green.gr